De Business

Punem punctul pe știi

Materiale textile care omoară coronavirusul, refuzate de autorităţile sanitare din România

luni, 03 august 2020, 13:14
1 MIN
 Materiale textile care omoară coronavirusul, refuzate de autorităţile sanitare din România

O tehnologie de tratare a materialelor textile dezvoltată în Elveţia în urmă cu cinci ani şi-a găsit utilitatea astăzi. Soluţia Viroblock ucide virusurile care intră în contact cu materialul textil, inclusiv noul coronavirus care provoacă boala COVID-19 şi zidul de protecţie rămâne activ şi după spălarea materialelor.

În România, unica firmă acreditată este în Sibiu, iar managerul ei a încercat să atragă atenţia autorităţilor cu privire la tehnologia care ar reduce costurile cu echipamentele din spitale. Ba chiar a oferit gratuit serviciul pentru firmele care aprovizionau spitalul din oraşul lor cu echipamente. Nimeni nu l-a băgat în seamă.

Compania elveţiană care a dezvoltat soluţia de tratare antivirală pentru textile se numeşte HeiQ. În urmă cu cinci ani, când au lansat inovaţia pe piaţă, produsul nu şi-a găsit cumpărători. Însă în contextul pandemiei, interesul a crescut. Practic, soluţia de tratare ucide orice virus cu înveliş lipidic, aşa cum este şi coronavirusul, iar anul acesta au făcut noi teste pentru a dovedi eficienţa şi în combaterea COVID-19. “Ei pe 16 martie au relansat produsul şi noi pe 18 l-am comandat. Din aprilie deja avem tratamentul în ţară şi tratăm materiale”, spune Alexandru Anca, managerul firmei sibiene Printceter.ro.

Cititi materialul integral pe libertatea.ro

Comentarii