Medic specializat în Ebola și HIV: Nu există niciun motiv ca virusul să dispară brusc

vineri, 12 iunie 2020, 08:28
2 MIN
 Medic specializat în Ebola și HIV: Nu există niciun motiv ca virusul să dispară brusc

Medicul belgian Peter Piot, specializat în Ebola și HIV, a declarat că pandemia de coronavirus este abia la început și nu se va termina prea curând, făcând totodată o serie de recomandări legate de abordarea țărilor în perioada următoare.

„Suntem doar la începutul pandemiei. Nu există niciun motiv pentru care, după ce a luat o asemenea amploare, virusul să dispară brusc. Deocamdată, n-am dezvoltat imunitate de grup, nici măcar în Suedia, unde strategia îndeplinirii acestui obiectiv a eșuat”, a declarat expertul de 71 de ani, precizând că, cel mai probabil, abia într-un an sau doi  vom putea determina care a fost cea mai eficientă strategie în lupta cu pandemia de COVID-19.

La fel ca premierul Marii Britanii, Boris Johnson și premierul Spaniei, Pedro Sanchez, și Peter Piot a declarat că "va trebui să conviețuim cu COVID-19, așa cum conviețuim cu HIV".

Trebuie să admitem că, în acest moment, eradicarea virusului nu e posibilă. Singură boală virală care a fost eradicată e variola. Și suntem aproape de a elimina și poliomielita. Dar atât! Dacă nu vom ține COVID-19 sub control, atunci sistemul medical nu va putea funcționa normal”, a precizat medicul belgian, unul dintre cei care au descoperit virusul Ebola.

Comentarii