Medicii de familie reacţionează după ce CJAS le impune noi prevederi contractuale specifice pandemiei

marți, 03 noiembrie 2020, 20:10
1 MIN
 Medicii de familie reacţionează după ce CJAS le impune noi prevederi contractuale specifice pandemiei

Colegiul Medicilor Iaşi a reacţionat după ce Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a anunţat încheierea contractelor de servicii prin care medicii de familie sunt obligaţi să monitorizeze pacienţii suspecţi sau cei confirmaţi cu COVID-19, care sunt izolaţi la domiciliu. 

Medicii de familie spun că şi-au monitorizat pacienţii încă de la începutul pandemiei, pe cei carantinaţi la domiciliu şi de mai bine de trei luni de zile şi pe cei izolaţi la domiciliu. „Medicii de familie ieşeni, prin reprezentanţii legali ai cabinetelor în care lucrează, nu au cunoştinţă de încheierea acestor contracte distincte, prin acordul de voinţă al părţilor. Menţionăm că aceste servicii au fost acordate fără niciun suport contractual sau decontări speciale, ci doar din loialitatea medicilor faţă de pacienţii lor şi grija pentru sănătatea publică, cea atât de greu afectată pe parcursul lunilor de pandemie”, a precizat conf. dr. Liviu Oprea, preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi.

De asemenea, medicii care fac parte din Societatea Naţională de Medicină a Familiei (SNMF) spun că niciuna dintre măsurile luate pentru gestionarea pandemiei şi care i-au vizat în mod direct nu a fost luată după consultarea lor. „Acum, ni se impune un contract financiar de monitorizare care încalcă legislaţia de bază din România, respectiv Codul Civil şi Legea 95/2006, şi care are prevederi punitive ieşite din comun”, a declarat dr. Dina Mergeani, preşedintele SNMF.

Comentarii