De Sănătate

Punem punctul pe știi

Medicii se aşteaptă la o creştere a incidenţei virozelor în rândul copiilor

miercuri, 07 martie 2018, 10:10
2 MIN
 Medicii se aşteaptă la o creştere a incidenţei virozelor în rândul copiilor

Deşi vârful de viroze respiratorii înregistrat în rândul copiilor în ultima perioadă a mai scăzut, medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ se aşteaptă ca, odată cu creşterea temperaturilor din ultimele zile, să existe din nou un număr mare de copii care ajung la spital cu simptome specifice. 

Astfel, zilele acestea, într-o gardă de 24 de ore au ajuns în medie 90 de copii cu diferite probleme de sănătate, dintre care aproximativ 20% au reprezentat viroze. La începutul lunii trecute a fost înregistrată o creştere semnificativă, mai exact, din 170 de copii câţi ajungeau în UPU, 60 dintre cazuri erau etichetate ca viroze.

„Odată cu creşterea temperaturilor, ne aşteptăm să crească şi numărul de viroze, virusul fiind mai puţin activ atunci când e frig. Indicat este ca, pentru astfel de simptome uşoare, să se meargă întâi la medicul de familie, pentru a nu supraaglomera Unitatea de Primire Urgenţe. Simptomele pe care copiii le prezintă în astfel de cazuri includ febră mare, 40 de grade, care este greu de gestionat, scade, apoi creşte din nou, stare generală alterată, dureri musculare, copiii spun că nu pot merge. Este recomandat să evite aglomeraţia, colectivităţile şi să rămână la domiciliu ca să se protejeze de complicaţii, dar şi ca să nu transmită şi celorlalţi din colectivitate“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.“

O atenţie deosebită trebuie avută faţă de sugari şi copiii de vârstă mică, fiind cei mai predispuşi la infecţii respiratorii sezoniere, neavând sistemul imunitar foarte dezvoltat, dar şi pentru că nu pot comunica simptomele specifice, ceea ce îi face să pară că sunt capricioşi şi agitaţi. De asemenea, este importantă hidratarea, în special cu sucuri naturale din fructe sau ceaiuri, deoarece febra care este asociată virozelor duce la deshidratare.

 

 

Comentarii