Medvedev s-a înecat la mal

sâmbătă, 02 aprilie 2022, 01:43
3 MIN
 Medvedev s-a înecat la mal

 

Daniil mai avea nevoie la Miami de o singură victorie pentru a reveni în fruntea clasamentului ATP. Dar polonezul Hubert Hurkacz (FOTO)  nu l-a lăsat. Finală feminină de vis: Naomi Osaka – Iga Swiatek

În semifinale, Medvedev a fost învins de polonezul Hubert Hurkacz (10 ATP),scor 6-7, 3-6, după aproximativ două ore de joc. Finalist în acest an la Australian Open, Daniil Medvedev nu a reuşit să câştige niciun trofeu de la debutul acestui sezon, înclinându-se în semifinale la Acapulco, în faţa spaniolului Rafael Nadal, cel care l-a învins şi în finala de la Melbourne, înainte de a fi eliminat surprinzător în turul al treilea la Indian Wells, de francezul Gaël Monfils. Hubert Hurkacz îl va înfrunta în semifinalele turneului de la Miami pe spaniolul Carlos Alcaraz (16 ATP), care a devenit, la 18 ani, al treilea cel mai tânăr jucător din istorie, după canadianul Felix Auger-Aliassime (2019) şi compatriotul său Rafael Nadal (2005), care accede în ultimul careu al competiţiei americane. Alcaraz l-a învins în semifinale pe sârbul Miomir Kecmanovic (22 ani, 48 ATP) la capătul unui meci care a durat 2 ore şi 26 minute, în care cei doi au etalat un tenis spectaculos.
Jucătorul spaniol, care a câştigat în februarie, la Rio de Janeiro, al doilea său titlu ATP din carieră, va încerca vineri să acceadă în prima sa finală de categoria Masters 1.000. Pentru Alcaraz este a doua semifinală consecutivă de Masters 1000, după cea pierdută la Indian Wells în faţa lui Rafael Nadal. Cea de-a doua semifinală, disputată azi-noapte a fost cea dintre norvegianul Casper Ruud (8 ATP) şi argentinianul Francisco Cerundolo (103)
*La feminin,japoneza Naomi Osaka (77 WTA) s-a calificat în premieră în finală la Miami, trecând în semifinale de elveţianca Belinda Bencic (28 ATP), cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, la sfârşitul meciului izbucnind din nou în lacrimi, dar de fericire.În finala din Florida, Naomi vizează al optulea titlu în circuit, dar îi va fi foarte greu cu cea mai în în formă jucătoare a momentului. Poloneza Iga Swiatek, noul număr 1 mondial de la 4 aprilie, a trecut şi de americanca Jessica Pegula (21), scor 6-2, 7-5, după o oră şi 48 minute de joc. Ea a obţinut a 16-a victorie consecutivă în acest an. La numai 20 de ani, Swiatek a mai câştigat în acest an şi turneele de la Doha şi Indian Wells. Ea poate deveni a patra jucătoare care se impune la „Sunshine Double” (Indian Wells şi Miami), după Stefanie Graf (1994 şi 1996), Kim Clijsters (2005) şi Victoria Azarenka (2016).

În cealaltă semifinală se întâlnesc norvegianul Casper Ruud, locul 8 ATP, şi argentinianul Francisco Cerundolo, locul 103 ATP.

* Perechea Irina Bara/Ekaterine Gorgodze (România/Georgia), cap de serie numărul 2, s-a calificat, ieri, în finala de dublu a turneului de la Marbella, de categorie WTA 125. Irina şi colega sa au trecut în semifinale de echipa Rebeka Masarova/Panna Udvardy (Spania/Ungaria), scor 6-2, 6-4. Meciul a durat o oră şi opt minute. În ultimul act, Irina Bara şi Ekaterine Gorgodze vor întâlni perechea Vivian Heisen/Katarzyna Kawa (Germania/Polonia).

Comentarii