Mercedes de lux furat din Germania, interceptat la Iaşi

marți, 05 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Mercedes de lux furat din Germania, interceptat la Iaşi

Şoferul care s-a ales cu dosar penal spune că nu ştia nimic. Poliţiştii de frontieră ieşeni sechestrează frecvent maşini aflate în situaţii identice.

Maşinile de lux furate din ţări occidentale sunt tot mai frecvent oprite în România înainte să ajungă în ţări din Est. Poliţiştii de frontieră au depistat recent un autoturism furat din Germania care „se voia ajuns“ în Republica Moldova. Ma­şina de lux era transportată pe o platformă.

„La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere al Fron­tierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei Viorel S., cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 42 de ani, conducând o autoutilitară marca Mercedes Benz cu platformă pe care transporta un autoturism marca Mercedes Benz GLA. Cu ocazia verificărilor efectuate de către colegii noştri, s-a constatat că autoturismul transportat figurează ca fiind furat, semnalare introdusă de către autorităţile din Germania. Bărbatul a declarat că a preluat autoturismul împreună cu documentele acestuia de la un bărbat din Ploieşti, urmând să-l transporte în Republica Moldova, şi că nu avea cunoştinţă că figura ca fiind sustras. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul în valoare de 125.510 lei a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor“, a precizat Denis Lazăr, din cadrul Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Comentarii