Mesajul sfâșietor al unui preot care și-a îngropat fiica de 15 ani

vineri, 04 octombrie 2019, 10:10
2 MIN
 Mesajul sfâșietor al unui preot care și-a îngropat fiica de 15 ani

O adolescentă, fiica cea mare a unui preot din judeţul Bacău, a murit după ce a luptat în ultimii doi ani cu o boală cruntă.

Familia preotului Florin Stamate, de la Parohia Şesuri, comuna Măgireşti (Bacău) şi-a condus fiica, pe Teodora, pe ultimul drum. Copila, care s-a stins din viaţă la vârsta de 15 ani, a fost înmormântată departe de locul natal, în cimitirul mănăstirii Paltin, de la Petru Vodă (judeţul Neamţ), ctitorie a părintelui Iustin Pârvu, un lăcaş de maici unde adolescenta obişnuia să-şi petreacă vacanţele în ultimii ani.

Teodora era cea mai mare dintre cei cinci copii (doi băieţi şi trei fete) ai familiei preotului Stamate.

„A plecat după ce ne-a pregătit pe fiecare dintre noi pentru acest moment. Cu doar câteva zile în urmă a împărţit toate lucrurile ei fiecărui frăţior în parte, apoi ne-a spus că dorinţa ei este să fie înmormântată în cimitirul mănăstirii de maici Paltin – Petru Vodă – Neamţ, acolo unde de câţiva ani mergea în vacanţă şi petrecea clipe înălţătoare alături de maici. Ne-a rugat să o îmbrăcăm în costum popular românesc. A dat fiecărui frăţior câte un sfat; ne-a întărit pe noi părinţii mulţumindu-ne pentru tot ce am făcut pentru ea şi cerându-şi iertare de la toţi“, a anunţat părintele îndurerat, într-o postare pe Facebook.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Comentarii