Michi s-a trezit la viaţă

sâmbătă, 14 septembrie 2019, 01:43
3 MIN
 Michi s-a trezit la viaţă

 

 

Buzărnescu a ajuns pentru prima oară în acest final într-o semifinală. La Hiroshima, ea o va întâlni pe japoneza Nao Hibino. Pliskova a depăşit-o pe Simona Halep în clasamentul race

Mihaela Buzărnescu (125 WTA) va disputa prima semifinală din acest an, după ce a învins-o, ieri, cu scorul de 6-4, 7-5, pe belgianca Alison Van Uytvanck (63 WTA) în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA de la Hiroshima. Mihaela Buzărnescu a absorbit bine forţa loviturilor trimise de puternica Van Uytvanck. Românca a alternat jocul pe marginile terenului şi şi-a ţinut adversara într-o mişcare continuă şi cât mai departe de linia de fund a terenului, reuşind poate cea mai consistentă evoluţie a ei din acest an. Românca a început mai bine, a condus cu 2-0, după un break obţinut în game-ul secund. Au urmat patru jocuri câştigate la rând de jucătoarea română, iar al doilea ei break, cel de 3-2, a fost suficient pentru a închide setul I, cu 6-4. În setul al doilea, Buzărnescu a reuşit să câştige pe serviciul adversarei la 1-1, a condus cu 4-2, dar Van Uytvank a egalat, pe fondul unor greşeli din poziţii favorabile ale româncei. Buzărnescu a recuperat break-ul la 5-5 şi a închis apoi meciul, cu 7-5, obţinând cel mai bun succes după 13 luni, într-o oră şi 48 de minute de joc. Buzărnescu a jucat ultima dată în semifinalele unei competiţii WTA în august 2018, când a câştigat turneul de la San José.

În ultimul act, românca va evolua pentru prima dată cu japoneza Nao Hibino (146) , care a eliminat-o pe principala favorită, taiwaneza Hsieh Su Wei (29) cu scorul de 6-4, 6-3.La Hiroshima, în cealaltă semifinală se vor întâlni japoneza Misaki Doi (107) şi rusoaica Veronika Kudemertova (48).Nipona a trecut cu scorul de 7-5, 6-1 de spaniola Sara Sorribes (85), în timp ce Kudemertova a învins-o cu 6-3, 4-6, 6-2 pe germana Laura Siegemund (84).

*Olandeza Kiki Bertens, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, ieri cu scorul de 4-6, 6-7, de australianca Ajla Tomljanovic (46 WTA), în manşa a doua a turneului de categorie Premier la Zhengzhou. Bertens, acceptată direct în această fază, a fost întrecută după un meci care a durat o oră şi 53 de minute. În schimb, principala favorită a turneului, Karolina Pliskova (2 WTA), a învins-o pe Polona Hercog din Slovenia, cu 6-3, 7-5, în 106 minute de joc.Pliskova a avut o revenire excepţională în setul secund când a câştigat cinci game-uri consecutive de la 2-5. Programul turneului de la Zhengzhou a fost afectată joi de ploaie şi, de aceea, Pliskova a fost nevoită să joace, ieri, şi meciul din sferturile de finală cu americanca Sofia Kenin (20 WTA), jucătoarea cehă câştigând cu 4-6, 6-4, 6-1. După victoria cu Hercog, Karolina a depăşit-o pe Simona Halep în clasamentul race, pentru Turneul Campioanelor. Ea va urca pe locul II, iar Simona va coborî pe III.

Alte rezultate de la Zhengzhou: Zheng Saisai (China) – Alison Riske 7-5, 6-3; Arîna Sabalenka (Belarus) – Jelena Ostapenko (Letonia) 6-1, 6-2; Elina Svitolina (Ucraina) -Iulia Putinţeva (Kazahstan) 3-6, 6-1, 7-6; Ajla Tomljanovic (Australia) – Zheng Saisai (China) 6-1, 6-7, 6-4; Petra Martic (Croaţia) – Arîna Sabalenka (Belarus) 7-5, 5-7, 6-4;  Kristina Mladenovic (Franța) – Elina Svitolina (Ucraina) 6-4, 4-6, 6-3.Semifinale: Pliskova – Tomljanovic, Martic – Mladenovic.

 

Comentarii