Mii de incendii devastează Pădurea amazoniană. Fumul a ajuns pe coasta Atlanticului

vineri, 23 august 2019, 07:26
1 MIN
 Mii de incendii devastează Pădurea amazoniană. Fumul a ajuns pe coasta Atlanticului

O suprafaţă de 7,4 milioane de kilometri pătraţi din bazinul fluviului Amazon este afectată de incendii de vegetaţie, iar Brazilia şi Venezuela au înregistrat un număr record de focare.

Mii de incendii devastează în prezent Pădurea amazoniană din Brazilia, stabilind un record pentru ultimul deceniu.

Datele obţinute prin satelit demonstrează o creştere cu 85% a incendiilor faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.

Cifrele oficiale au arătat: mai mult de 75.000 de incendii au fost înregistrate în Brazilia în primele opt luni ale anului, cel mai mare număr din ultimii şase ani. În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate 39.759 de incendii.

Incendiile forestiere sunt obişnuite în Amazon, în timpul sezonului secetos, din iulie până în octombrie. Ele pot avea cauze naturale, precum fulgere, dar pot fi provocate şi de oameni. Fermierii şi tăietorii de lemne curăţă terenurile în acest fel şi focul scapă de sub control.

Fumul emanat s-a împrăştiat deasupra întregii regiuni a Amazonului şi dincolo de ea. Potrivit Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) al Uniunii Europene, fumul a ajuns pe coasta Atlanticului. Oraşul São Paulo, aflat la 3.200 de kilometri distanţă, a fost cufundat în întuneric, fiind acoperit de fum.

Comentarii