Mii de viroze respiratorii au fost înregistrate săptămâna trecută la Iaşi

sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 02:58
2 MIN
 Mii de viroze respiratorii au fost înregistrate săptămâna trecută la Iaşi

În ultima săptămână raportată au fost nu mai puţin de 6.642 de cazuri.

6.642 de viroze respiratorii au fost înregistrate săptămâna trecută la Iaşi, cu 13 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform Compartimentului de Epi­demiologie a Bolilor Transmi­sibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi (DSP). În ceea ce priveşte pneumoniile, odată cu venirea frigului, a fost înregistrată o uşoară creştere a numărului de cazuri, fiind raportate 1.367, cu 166 mai multe decât anul trecut. Dintre persoanele care au fost confirmate cu viroză respiratorie, aproximativ 150 au avut nevoie de internare şi tratament sub supraveghere, iar dintre cei cu pneumonii, doar 126 au stat în spital pentru recuperare.

În ceea ce priveşte gripa, deocamdată nu a fost înregistrată nicio îmbolnăvire, însă reprezentanţii DSP spun că ultima tranşă de vaccin antigripal, aproximativ 36.990 de doze, a ajuns la Iaşi, astfel că imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire continuă, pentru a preveni o epidemie.

„Pentru judeţul Iaşi s-au repartizat în total 78.240 de doze. Conform ultimelor date centralizate, din luna septembrie şi până în prezent s-au vaccinat 30.239 de persoane din judeţ. Dintre acesta au fost imunizate 9.369 de persoane cu boli cronice, cu vârste mai mici de şase luni şi peste 65 de ani, 5.209 persoane din sistemul sanitar, 383 de copii şi bătrâni instituţionalizaţi, 15.213 persoane peste 65 de ani şi 65 de gravide“, arată o comunicare a DSP.

Campania de promovare a vaccinării va continua şi în săptămânile următoare, spun oficialii DSP, cărora li s-au alăturat şi membrii Serviciului Voluntar de Ambulanţă Iaşi.

Comentarii