Ministrul Educaţiei vrea ca toţi elevii să meargă fizic la şcoală

marți, 04 mai 2021, 20:40
1 MIN
 Ministrul Educaţiei vrea ca toţi elevii să meargă fizic la şcoală

Copiii de grădiniţă şi elevii tuturor claselor, exceptând cele terminale, reiau miercuri cursurile, după o vacanţă de mai bine de o lună, însă nu toţi vor merge fizic la şcoală. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ar vrea ca după jumătatea lunii mai toţi elevii să poată reveni fizic la şcoală, precizând că, după o analiză, speră să poată face această propunere oficial.

„E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment şi să înaintăm o astfel de propunere, care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII şi a X-a şi a XI-a. (…) Mi-aş dori ca la jumătatea lunii mai să realizăm această propunere de prezenţă fizică încă din mai”, a spus ministrul Educaţiei la HotNews LIVE.

Cititi si: Elevii din anii terminali vor merge la şcoală fizic chiar şi în localităţile din scenariul roşu

Sorin Cîmpeanu a refuzat să răspundă tranşant când a fost întrebat dacă este plauzibilă ipoteza ca profesorii nevaccinaţi să poată preda doar online, spunând că această solicitare a venit din partea părinţilor şi o consideră „de bun simţ”.

Ministrul Educaţiei spune însă că jumătate din personalul didactic este vaccinat. Per total, în privinţa personalului care lucrează în sistemul de învăţământ, 155.000 de persoane s-au vaccinat, ceea ce reprezintă un procent de 44%, a precizat Cîmpeanu.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

Comentarii