Ministrul Mediului a chemat presa în pădurea de la Dobrovăț

vineri, 10 aprilie 2020, 07:12
1 MIN
 Ministrul Mediului a chemat presa în pădurea de la Dobrovăț

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a anunțat că va susţine astăzi, 10 aprilie, la ora 11, o conferință de presă pe subiectul exploatării forestiere din Pădurea Dobrovăţ. Locul ales de ministru pentru întâlnirea cu jurnaliștii este intersecţia DJ 247 cu drumul forestier Coţofana, punct situat la aproximativ 300 de metri de la intrarea din DN 24 (Iași-Vaslui) pe drumul județean care duce spre Dobrovăț.

În ultimele zile, mediul online „a vuit” pe tema tăierilor masive de copaci în zona Dobrovăț-Bârnova. La solicitarea Ziarului de Iași, Direcția Silvică a precizat că toate exploatările sunt avizate legal și că este vorba de „regenerarea” unor suprafețe împădurite, nu de defrișarea lor.

Există însă suspiciunea că se taie mai mult decât trebuie, printre posibilele scenarii prezentate în mass-media numărându-se și efectuarea mai multor transporturi de masă lemnoasă cu același rând de acte.

În urma campaniei publice împotriva tăierilor masive, ministrul Costel Alexe, care este și președintele PNL Iași, a mobilizat Garda Forestieră pentru controlarea acestor transporturi. El a evitat însă – la fel ca miniștrii guvernelor PSD anterioare – punerea în funcțiune a sistemului electronic de urmărire a acestor transporturi (SUMAL), motivând că Serviciul de Transmisiuni Speciale lucrează la o aplicație mai performantă.

Comentarii