De Business

Punem punctul pe știi

Ministrul: Peste 80% din populaţie a beneficiat de diminuarea facturilor la energie pe noiembrie şi decembrie

luni, 21 februarie 2022, 15:37
1 MIN
 Ministrul: Peste 80% din populaţie a beneficiat de diminuarea facturilor la energie pe noiembrie şi decembrie

Premierul Nicolae Ciucă va avea luni, la ora 17.30, la Palatul Victoria, o nouă întâlnire cu membri ai Cabinetului pe tema gestionării efectelor creşterii preţurilor la energie. Virgil Popescu, ministrul energiei, a declarat azi că are în vedere adoptarea unui pachet de măsuri pe termen lung pentru problema facturilor la gaz și energie electrică, dar că este prea devreme să discute despre când va fi implementat.

„Este foarte greu să ieşim cu o ordonanţă de guvern până miercuri, în schimb în seara aceasta avem întâlnire cu toţi miniştrii de resort responsabili pentru a finaliza propunerea de decizie”, a declarat luni Nicolae Ciucă, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal.

Întrebat dacă reglementarea tarifelor la energie şi la gaz ar putea fi una dintre soluţii, premierul a răspuns: „Sunt două soluţii în discuţie, partea aceasta de reglementare este de asemenea în analiză, cel mai probabil putem discuta de reglementarea costurilor”, a spus Nicolae Ciucă.

„Discutăm pe un termen mai lung, înseamnă şi doi şi trei ani, discutăm pe o situaţie, pe o plajă mult mai mare pentru că dacă iar discutăm pe câteva luni de zile, să trecem iarna, după ce acele soluţii se vor termina, trebuie să gândim altele”, a spus Virgil Popescu.

Acesta a mai spus că, din datele pe care le are, peste 80% din populaţie a beneficiat de diminuarea facturilor la energie pe noiembrie şi decembrie.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii