De Sănătate

Punem punctul pe știi

Ministrul Sănătăţii a vaccinat primele persoane venite să facă rapel la UMF

sâmbătă, 05 iunie 2021, 01:58
2 MIN
 Ministrul Sănătăţii a vaccinat primele persoane venite să facă rapel la UMF

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi (UMF) a dat startul maratonului vaccinării anti-COVID-19 cu mai mulţi invitaţi speciali. De la ora 16.00, în faţa universităţii au fost prezenţi, alături de rectorul UMF, prof.dr. Viorel Scripcariu, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, prof.dr. Doina Azoicăi, şi prefectul Iaşului – Marian Grigoraş, directorul DSP – Vasile Cepoi şi ministrul Sănătăţii – Ioana Mihailă.

Ministrul a fost într-un tur de forţă în Iaşi, întâlnindu-se cu mai mulţi manageri de spital, cu reprezentanţii medicilor de familie şi discutând despre campania de vaccinare.

„Am început la Antibiotice Iaşi – un exemplu de dezvoltare a unei companii farmaceutice au reuşit să organizeze un centru de vaccinare care funcţionează bine, dar şi o caravană cu care medicii care lucrează în Antibiotice Iaşi merg să vaccineze la ţară. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii medicilor de familie, care au început şi ei să vaccineze şi lucrurile încep să meargă bine, inclusiv în cabinetele medicilor de familie, unde se poate vaccina cu vaccinul Johnson&Johnson şi am discutat ce putem face ca să le venim în ajutor pentru a creşte numărul de familii care doresc să vaccineze“, a declarat ministrul Sănătăţii.

Aceasta a lăudat organizarea maratonului de vaccinare de la UMF, numindu-l un exemplu de reuşită, şi a insistat asupra faptului că astfel de evenimente, de mare amploare în oraşe, sau cu câteva sute de persoane în sate, sunt modul prin care poate avansa campania de vaccinare în România.

În continuare, ministrul şi rectorul UMF, prof.dr. Viorel Scripcariu, au vaccinat primele persoane prezente la maraton cu serul Pfizer.

Astfel, între 4 şi 6 iunie, cele aproape 5.000 de persoane care s-au prezentat la primul maraton sunt aşteptate pentru a face rapelul.

Comentarii