Mirel Rădoi: Sper ca Răzvan Marin să fie singurul caz, situaţia este oarecum delicată

miercuri, 22 mai 2019, 21:12
2 MIN
 Mirel Rădoi: Sper ca Răzvan Marin să fie singurul caz, situaţia este oarecum delicată

Selecţionerul reprezentativei under 21, Mirel Rădoi, a declarat, miercuri, la FRT TV, că speră ca Răzvan Marin să fie singurul caz în care oficialii naţionalei să fie nevoiţi să încerce să îi convingă clubul să îl lase la echipa de tineret.

“Situaţia este oarecum delicată, pentru că poate lipsi un jucător care arăta că poate să fie titular la naţionala mare. Sper ca la sfârşitul acestor discuţii pe care le vom avea cu Ajax răspunsul să ne fie favorabil. Sper să fie singurul caz pentru că este o competiţie care nu este o dată oficială UEFA şi pot interveni şi alte cluburi să încerce să ne convingă că nu lasă jucătorii. Trebuie să acceptăm dacă decizia va fi una nefavorabilă nouă. Antrenorii vorbesc doar de integrarea jucătorilor şi după aceea că au plătit o sumă mare de bani”, a spus Rădoi. El a precizat că la echipa naţională principala problemă constă în faptul că există cinci categorii de jucători care nu sunt la acelaşi nivel, competiţiile în care sunt angrenaţi încheindu-se în momente diferite.

Rădoi a menţionat că împreună cu staful său a început imediat după tragerea la sorţi analiza grupei în care va juca echipa de tineret. “Este grupa morţii. Cred că în acest moment, cu Croaţia, cred că suntem la acelaşi nivel, şi chiar noi un plus la nivel individual. Ca organizare şi determinare Croaţia are un plus. Indiferent ce echipă va înfrunta România, va avea de suferit. Vom încerca să mergem mai departe din grupă, ceea ce înseamnă automat calificarea la Olimpiadă”. Tehnicianul a mai spus că la naţională lipseşte “acel ritm al meciurilor internaţionale”.

El a adăugat că vrea să rămână la echipa de tineret şi că românii trebuie să fie încrezători în campania care va urma: “Să fie încrezători în această campanie care va urma, în aceste minim trei meciuri de la Campionatul European. Luptăm împreună, câştigăm împreună”. Tricolorii vor debuta la turneul final al Campionatului European de tineret la 18 iunie, împotriva Croaţiei, şi fac parte dintr-o grupă în care se mai află Anglia şi Franţa.

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croaţia (San Marino, 19:30*), Anglia – Franţa (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)
*Ora României

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci oraşe din Italia şi în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii