Mitropolia realizează două centre pentru bătrâni cu 1 milion de euro

vineri, 02 noiembrie 2018, 02:50
1 MIN
 Mitropolia realizează două centre pentru bătrâni cu 1 milion de euro

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei înfiinţea­ză două centre de vârstnici pe fonduri europene, obţinând în acest sens o finanţare de circa 1 mili­on de euro. Acestea vor funcţiona în satul Miorcani, judeţul Botoşani, şi în satul Bălţăteşti, judeţul Neamţ. 

Pentru centrul din judeţul Neamţ, valoarea totală a proiectului este de 2,256 milioane de lei, care presupune reabilitarea, modernizarea şi dotarea imobilului Centru de tineret „Vestitorii Bucuriei“ din comună, dar şi o componentă direct socială de a îmbunătăţi accesul la servicii de ajutorare pentru 180 de persoane vârstnice. Centrul odată renovat va fi dotat şi cu aparatură speci­fică unei astfel de construcţii, proiectul general având ca an de finalizare 2021.

Celălalt proiect, de la Miorcani, judeţul Botoşani, are ca dată de finalizare octombrie 2020, având aceleaşi caracteristici generale. Suma totală care a fost obţinută este de aproximativ 2,182 milioane de lei, perioada de implementare este de 44 de luni, iar cu aceşti bani se va reabilita, moderniza şi dota imobilul Conacul Ion Pillat din satul Miorcani, comuna Rădăuţi-Prut, transformându-l într-un centru de zi, fără componentă rezidenţială, destinat persoanelor vârstnice. Proiectul presupune şi implicarea a 180 de persoane, din comună, în serviciile sociale de o calitate superioară până în anul 2023. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii