Moş Nicolae e aşteptat să ne bage daruri în urne

sâmbătă, 05 decembrie 2020, 09:53
3 MIN
 Moş Nicolae e aşteptat să ne bage daruri în urne

Ca în fiecare an, la vremea asta, ţara miroase a cremă de ghete, semn că românii îşi pregătesc temeinic încălţările cele mai mari şi mai încăpătoare, în aşteptarea lui Moş Nicolae, care le va umple cu daruri. 

Avem informaţii de ultimă oră despre pregătirile compatrioţilor noştri:

                                                        *         *         *

* Sătenii din Consumatori au o problemă după ce, anul trecut, Moşul le-a umplut cu vin ghetele lăsate în faţa uşilor; toţi s-au bucurat de pleaşcă, dar şi-au dat seama că nu pot consuma produsele din încălţări nici ţinându-se cu mâinile de nas. În această seară ei vor lăsa în ghete, preventiv, şi peturi goale.

* Omologii lor din Puturoşi sunt nemulţumiţi că, în acest an, sărbătoarea Sfântului Nicolae pică în ziua de votare, după încheierea campaniei, aşa că nu vor mai primi în ghete pungi cu orez şi mălai, sticle cu ulei, salam, pui congelaţi, găleţi, chiar cizme din cauciuc.

* Cizme din cauciuc bine spălate şi proaspăt vulcanizate vor aranja în această seară, în faţa uşilor, oamenii din Machitori; spre deosebire de ei, nenumăraţi săteni de prin Teleorman vor pregăti încălţări cu specific local, chiar dacă, în anii trecuţi, cadourile primite de la Moş le-au rupt tălpile din carton.

* Românii din multe sate de munte îşi vor scoate afară ghetele presărate cu piper, să alunge jivinele şi să nu se mai întâmple ca în 2019, când, înainte de Moş Nicolae, a trecut Moş Martin, care le-a înfulecat încălţările din piele; un singur sătean a scăpat cu ghetele nemâncate de urs, deoarece i le-a mâncat lupul.

                                                        *         *         *

* Toţi cei din blocul PI6 şi-au scos deja încălţările în faţa uşilor, motiv pentru care pe hol s-a format o ceaţă galben-verzuie, ca gazele toxice din Primul Război Mondial; un singur locatar, Pandele Sinteză, nu s-a plâns de miros, aşa că vecinii au sunat, să vină să-l ia cu izoleta.

* Dacă Moş Nicolae ar citi pagina aceasta ar afla că micuţul Petronel Trompetă, copil nemulţumit de darurile primite în anii trecuţi, a pus în ghetuţa dreaptă o capcană de şoareci şi câteva cuie înmuiate în insecticid, iar în cea stângă a băgat perniţa de ace a mamei şi briciul tatălui, deschis.

* Dacă locatarii din cartierul Bugetari ar citi pagina aceasta ar afla că Moş Nicolae a fost zărit încă de dimineaţă la un bufet din zonă, unde consuma de zor alături de alţi moşnegi, şi n-ar mai scoate ghetele în faţa uşilor, să nu se mai întâmple ca în 2019, când moşul, cu poftă, dar fără bani, le-a vârât pe toate în sac şi le-a amanetat.

* Despre alegerile de mâine Moşul ne-a declarat în exclusivitate: "Eu nu-i pot ajuta pe români decât cu tradiţionalele cadouri sau nuieluşe în ghete; în urne trebuie să-şi bage singuri darurile, dacă doresc să aibă un viitor frumos!".

Comentarii