Multe şi mărunte: Cine arbitrează finala Ligii?

miercuri, 15 mai 2019, 01:43
3 MIN
 Multe şi mărunte: Cine arbitrează finala Ligii?

 

Arbitrul sloven Damir Skomina va arbitra finala Ligii Campionilor, programată la 1 iunie, la Madrid, între Liverpool şi Tottenham. Damir Skomina va fi ajutat de conaţionalii săi Jure Praprotnik şi Robert Vukan. Rezervă va fi spaniolul Antonio Mateu Lahoz. Arbitrul pentru sistemul VAR va fi olandezul Danny Makkelie, iar asistenţi Pol van Boekel (Olanda), Felix Zwayer (Germania) şi Mark Borsch (Germania). În vârstă de 42 de ani, slovenul Skomina este arbitru internaţional din 2002.

Finala aşteptată

Echipa de volei feminin CSM Târgovişte va întâlni campioana Volei Alba Blaj în finala Cupei României, după ce au eliminat marţi, în semifinalele Turneului Final Four de la Alexandria, formaţiile CSM Lugoj, respectiv pe CSM Bucureşti.În prima semifinală a zilei, CSM Târgovişte a învins pe CSM Lugoj cu 3-0 (15, 15, 23), iar în cea de-a doua campioana Volei Alba Blaj a trecut de CSM Bucureşti, cu 3-1 (15, 17, -20, 23). Finala Cupei României va avea loc miercuri, între CSM Târgovişte şi Volei Alba Blaj. Titlul naţional a fost câştigat în 2019 de Volei Alba Blaj, care are asigurată participarea în Liga Campionilor (grupe), România având repartizate în sezonul viitor al cupelor europene încă patru locuri – două în CEV Cup şi două în Challenge Cup.

Formula 1 revine în Olanda

Marele Premiu al Olandei va reveni, din 2020, în calendarul Formulei 1, pe circuitul de la Zandvoort, după o pauză de 35 de ani, au anunţat organizatorii Marelui Circ. Marele Premiu al Olandei s-a disputat neîntrerupt în Campionatul Mondial de Formula 1 din 1952 până în 1985. În 1962 şi 1976, cursa s-a numit Marele Premiu al Europei. Aflat aproape de Marea Nordului, Circuit Zandvoort are o lungime de 4,3 kilometri, cu 13 viraje. Acesta a fost renovat în configuraţia actuală din 1995, lucrările finalizându-se în 2001. Data exactă a noii curse din Marele Circ nu a fost anunţată, dar contractul prevede ca Zandvoort să găzduiască Marele Premiu al Olandei cel puţin trei ani. 

Fotbal feminin la Vatican

Vaticanul şi-a lansat prima sa echipă de fotbal feminin, cu binecuvântarea papei Francisc, iar primul ei meci, un amical împotriva formaţiei AS Roma, din Serie A, va avea loc pe 26 mai. Peste jumătate din echipă este formată din angajate şi soţii şi fiice ale unor angajaţi ai Vaticanului. “Papa Francisc le-a oferit un impuls considerabil femeilor de la Vatican, iniţiativa fiind o prelungire a acestor eforturi”, a declarat Danilo Zennaro, reprezentant al Sport in Vaticano, o asociaţie care organizează activităţi dedicate acestui sport la Vatican, pentru The Guardian. Majoritatea jucătoarelor sunt amatoare, dar trei dintre acestea au jucat fotbal la nivel înalt, inclusiv căpitanul şi atacantul Eugene Tcheugoue, din Camerun. Managerul echipei este Susan Volpini, secretarul “Women in the Vatican Association”.

Hazard pleacă la Chelsea

Ziarul parizian L'Equipe a scris că mijlocaşul Eden Hazard va fi transferat de la Chelsea Londra la Real Madrid pentru 100 de milioane de euro, o sumă foarte mare ţinând cont de faptul că jucătorul mai are doar un an de contract la Londra.Transferul lui Hazard, 28 de ani, va fi anunţat după ce Chelsea va disputa finala Ligii Europa, cu Arsenal, la Baku, la 29 ani. Mijlocaşul belgian al echipei Chelsea a declarat că a luat o decizie în privinţa viitorului său, însă o va comunica după finala Ligii Europa. Eden Hazard joacă la Chelsea din 2012 şi are contract până în 2020.

Nou selecţioner la bulgari

Krasimir Balakov, fost internaţional bulgar, a fost numit selecţioner al Bulgariei şi a semnat un contract până în noiembrie 2021, având ca obiectiv calificarea la Euro-2020. “Este unul dintre cei mai mari fotbalişti ai vremurilor noastre, un om care crede în echipa naţională”, a declarat Borislav Mihailov, preşedintele federaţiei. Fost jucător la Sporting Lisabona şi VfB Stuttgart, Krasimir Balakov are 53 de ani şi îl înlocuieşte pe Petar Hubcev, care a demisionat după remizele cu Muntenegru şi Kosovo, primele din preliminariile Euro-2020. Balakov are 92 de selecţii în naţionala Bulgariei.

 

 

 

Comentarii