Multe si mărunte: Copil şi Pavel s-au despărţit

luni, 18 februarie 2019, 02:43
4 MIN
 Multe si mărunte: Copil şi Pavel s-au despărţit

 

Tenismanul Marius Copil a anunţat,  pe Facebook, că a încetat colaborarea cu antrenorul Andrei Pavel, după şapte luni de când cei doi au început să lucreze împreună.  “Aş vrea să anunţ că în această săptămână am încetat colaborarea cu Andrei Pavel. Am învăţat multe în perioada în care am lucrat împreună, nivelul jocului meu a crescut şi am făcut împreună un rezultat excepţional, dar în acest moment am decis amândoi că e mai bine să ne oprim. Îi mulţumesc că a fost lângă mine şi a încercat să-mi transmită toate lucrurile pe care el le-a acumulat de-a lungul timpului. Mulţumesc, Andrei!”, a scris Copil pe Facebook. Marius Copil, locul 72 ATP, a fost eliminat, în această săptămână în primul tur al turneului de 500 de puncte de la Rotterdam, cu premii totale de două milioane de euro. Cei doi colaborau din 2018, de la turneul ATP de la Cincinnati din august.

Victorie normală a “stejarilor”

Naţionala de rugby a României a învins, sâmbătă, la Botoşani, scor 38-10, echipa Germaniei, în al doilea meci din sezonul 2019 al Rugby Europe Championship. Tricolorii au condus autoritar partida, iar scorul la pauză a fost 17-3. Spre finalul partidei, România a condus chiar cu 31-3, iar partida s-a încheiat cu scorul de 38-10. A fost al doilea meci al României la Rugby Europe Championship, după ce tricolorii au avut parte de un debut cu stângul: 9-18 contra Georgiei. Luna următoare vor urma meciurile cu celelalte trei ţări aflate în grupă: contra Spaniei (3 martie), Rusiei (9 martie) şi Belgiei (17 martie).

 

Marin înscrie din nou în Belgia

Fotbalistul echipei Standard Liège, Răzvan Marin, a înscris un gol în meciul câştigat, ieri pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Lokeren, în etapa a XXVI-a a campionatului Belgiei. Marin a marcat în minutul 16. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost înscrise de Lestienne (’31) şi Emond (’69). Pentru oaspeţi a marcat Deschacht, în minutul 75. Răzvan Marin a jucat pe toată durata partidei. Standard Liège ocupă locul trei în clasament, cu 46 de puncte, iar Lokeren est pe ultima poziţie, cu 17 puncte. Lider este Genk, care are 57 de puncte.

Real calcă în străchini

Formaţia Real Madrid a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-2, de echipa Girona, într-un meci din etapa a XXIV-a a campionatului Spaniei, în care a condus cu 1-0, prin golul marcat de Casemiro (’25). Echipa catalană a înscris prin Stuani (’65 – pernalty) şi Portu (’75). În minutul 90, de la Real Madrid a fost eliminat Sergio Ramos, el primind al doilea cartonaş galben. În aceeaşi etapă, pe “Nou Camp”, FC Barcelona a învins greu cu 1-0 pe Real Valladolid. Unicul gol al meciului a fost marcat de Lionel Messi, în minutul 43 din penalty. Tot Messi a ratat un penalti în minutul 85. Însă prin reuşita din minutul 43, Messi a reuşit să ajungă la 30 de goluri marcate în toate competiţiile în ultimele 11 sezoane.

“Moş Pizzaro” nu se lasă!

Peruanul Claudio Pizarro a devenit, sâmbătă, cel mai în vârstă marcator din istoria campionatului Germaniei, după ce a înscris golul echipei Werder Bremen cu Hertha Berlin, scor 1-1, la 40 de ani şi 136 de zile.  Precedentul record îi aparţinea lui Mirko Votava, tot pentru Werder Bremen, care a marcat la 40 de ani şi 121 de zle în sezonul 1996-1997. Pizarro a intrat pe teren în minutul 61 şi a marcat în minutul 90+6. Pentru Hertha a marcat Selke, în minutul 25.

Şase, revine “Delpo”!

Argentinianul Juan Martin del Potro, numărul 4 mondial, va reveni în competiţie săptămâna viitoare la turneul de la Delray Beach (Florida). El va juca în primul tur cu japonezul Yoshihito Nishioka, locul 71 mondial. La 11 octombrie, Juan Martin del Potro a suferit o fractură de rotulă dreaptă în meciul cu croatul Borna Corici de la Shanghai. Del Potro, 30 de ani, reuşise în 2018 să revină în prim-planul tenisului mondial, după ce o altă problemă de sănătate, la încheietura mâinii, l-a scos din circuit de două ori, în 2010 şi în 2014-2015. Argentinianul a suferit trei operaţii la încheietura mâinii stângi şi una la dreapta.

Granzii se bat pe un puşti

Grupările Real Madrid şi FC Barcelona vor să ofere 115 milioane de euro pentru Joao Felix, un jucător de 19 ani de la Benfica Lisabona, scrie presa engleză.  Un alt club care vrea să-l achiziţioneze pe Joao Felix este Manchester United, însă gruparea engleză nu este dispusă să ofere o sumă prea mare. Joao Felix a marcat 9 goluri în 24 de meciuri disputate pentru Benfica în acest sezon.

 

Comentarii