Multe si mărunte: Debut bun pentru Djukic la CSM

luni, 22 octombrie 2018, 01:43
4 MIN
 Multe si mărunte: Debut bun pentru Djukic la CSM

 

Campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a învins sâmbătă, în deplasare, formaţia norvegiană Vipers Kristiansand, cu scorul de 29-27 (14-14), în a treia partidă din grupa D a Ligii Campionilor. Victoria s-a consemnat la debutul antrenorului Dragan Djukic pe banca CSM, după demiterea suedezului Magnus Johansson. Pentru CSM au marcat Andrea Lekic 9 goluri, Cristina Neagu 7, Barbara Lazovic 4, Majda Mehmedovic 3, Jovanka Radicevic 2, Dragana Cvijic 2, Iulia Curea 1, Amanda Kurtovic 1. Dragan Djukic, care a mai pregătit în România echipa masculină HC Odorhei, antrenează pentru prima dată în carieră o formaţie feminină. În cealaltă partidă din runda a doua, Ferencvaros Budapesta a învins cu 28-25 echipa germană Bietigheim. După trei etape, CSM şi Ferencvaros au câte patru puncte, departajate de golaveraj şi urmate de Bietigheim (3 p) şi Vipers (0). În următorul meci, CSM joacă tot Vipers pe teren propriu în 4 noiembrie.

Vâlcea merge mai departe

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea s-a calificat ieri în deplasare, în turul al treilea al Cupei EHF, după ce a fost învinsă de formaţia Kastamonu Belediyesi (Turcia), cu scorul de 20-21 (11-12), în manşa retur din turul secund al competiţiei. În tur, echipa vâlceană a câştigat cu scorul de 35-26 (19-13). În  această fază a ajuns deja Măgura Cisnădie, care a jucat pe teren propriu ambele manşe cu echipa cehă Slavia Praga (28-25 şi 29-20). În schimb, HC Zalău a pierdut la Dortmund meciul cu Borussia cu 20-24 (10-13), după 25-25 pe teren propriu.

Antal, la cota 20

Zalgiris, echipa la care este legitimat Liviu Antal, a remizat în etapa a 20-a a campionatului lituanian, 2-2 cu Trakai. Atacantul român a fost decisiv pentru formaţia sa, reuşind două goluri, în minutele 58, din penalty, şi 69. Cu cele două reuşite, Antal ajunge la cota 20 în clasamentul golgeterilor din Lituania. Următorul cel mai bun marcator este Elis Junior, de la Stumbras, cu 13. Cu o etapă înaintea finalului de campionat, Zalgiris se află pe locul II, la cinci puncte de Suduva.

Messi s-a accidentat la antebraţ

Lionel Messi a suferit, sâmbătă, o fractură la osul radius al antebraţului drept, în meciul pe care echipa sa, FC Barcelona, l-a câştigat, pe teren propriu, cu FC Sevilla, scor 4-2, în etapa a IX-a a campionatului spaniol. FC Barcelona a anunţat că argentinianul va fi indisponibil trei săptămâni, urmând a pierde, astfel, derbiul de pe teren propriu cu Real Madrid, din 28 octombrie, dar şi "dubla" cu Inter Milano, din 24 octombrie şi 6 noiembrie.  Sâmbătă, Messi a căzut pe mâna sa dreaptă după un duel pentru balon cu Franco Vazquez, în minutul 15. Vedeta Barcelonei a mai jucat cu un bandaj la mână până în minutul 26, când a fost înlocuită cu Dembélé.

 

Starea Ligii a II-a

Rezultate înregistrate în partidele din etapa a XIII-a:  Ripensia Timişoara – “U” Cluj 1-1; CS Mioveni – CS Luceafărul Oradea  2-1; CS Baloteşti – Pandurii Târgu Jiu 2-1; Sportul Snagov – Metaloglobus Bucureşti  3-0;  UTA – Energeticianul  1-1; ACS Poli Timişoara – ASU Politehnica Timişoara  1-2; Dacia Brăila – Aerostar Bacău  3-3; Academica Clinceni – Chindia Târgovişte  0-1; Farul  Constanţa – FC Argeş 3-1; Daco-Getica Bucureşti – Petrolul Ploieşti 1-2. Clasament: 1. Snagov – 30 p; 2. Chindia – 29 p; 3. Clinceni – 28 p; 4. Petrolul – 26 p; 5. FC Argeş – 25 p; 6. Cluj – 24 p.

Serbia a câştigat titlul mondial

Naţionala de volei feminin a Serbiei a câştigat, sâmbătă, titlul mondial, după finala cu Italia, pe care a învins-o cu scorul de 3-2. Din lotul Serbiei face parte şi sportiva Maja Aleksici care evoluează la Volei Alba Blaj. Clubul ardelean a mai fost reprezentat la Campionatul Mondial din Japonia şi de statisticianul Bojan Perovic, aflat şi el în staful Serbiei. Naţionala Serbiei s-a calificat în finală după victoria din semifinale cu Olanda, scor 3-1, în timp ce Italia a învins China, cu 3-2. Medalia de bronz a Campionatului Mondial a revenit Chinei, care s-a impus în finala mică în faţa Olandei, cu 3-0.

 

Comentarii