Multe și mărunte: Duel românesc pentru calificare

miercuri, 23 octombrie 2019, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Duel românesc pentru calificare

 

CSM Gloria Bistriţa va întâlni, primul meci pe teren propriu, formaţia Corona Braşov, în turul al treilea al Cupei EHF, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, ieri, la Viena .Gloria Bistriţa a fost acceptată direct în turul al treilea, în timp ce Corona Braşov a trecut de formaţia Bera Bera (Spania), în turul al doilea, în care a început competiţia.Într-o altă „dublă” din această fază, Măgura Cisnădie va evolua, primul meci în deplasare, cu Rocasa Gran Canaria. Măgura Cisnădie, acceptată direct în turul al doilea, a trecut în această fază de formaţia ucraineană HC Lvov. Partidele din turul al treilea vor avea loc la 9-10 noiembrie, iar returul o săptămână mai târziu.Echipele care trec de turul al treilea se califică în faza grupelor.

Chemaţi puştimea sârbă

UEFA a sancţionat Serbia cu disputarea unui meci cu porţile închise, din cauza comportamentului rasist al suporterilor la partida cu Portugalia, scor 2-4, din 7 septembrie, informează lequipe.fr. Sancţiunea se va aplica la meciul Serbia – Luxemburg, din 14 noiembrie, contând pentru Grupa B a preliminariilor Euro-2020. Federaţia din ţara vecină a mai primit un meci cu porţile închise, sancţiune cu suspendare, şi o amendă de 33.000 de euro. După şase partide, Serbia este pe locul III, cu zece puncte, în clasamentul grupei B, la un punct de Portugalia, clasată pe locul II. Ucraina, 19 puncte în şapte jocuri, este deja calificată. Sârbii, care mai au de jucat cu Luxemburg şi cu Ucraina, ambele acasă, păstrează doar şanse teoretice de calificare în dauna portughezilor, care vor evolua cu Lituania (locul 5, un punct), acasă, şi cu Luxemburg (locul 4, cu 4 puncte), în deplasare.

Adversari pentru poloişti

Naţionala masculină de polo va juca în grupa B la Campionatul European din 2020, cu selecţionatele Serbiei, Olandei şi Rusiei, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc marţi. Componenţa celorlalte grupe este următoarea: Germania, Slovacia, Croaţiuntenegru (A); Malta, Turcia, Spania, Ungaria (C), Franţa, Italia, Georgia, Grecia (D). La feminin, dacă va trece de Germania în preliminarii, România va juca în grupa B, cu Olanda, Spania, Italia şi câştigătoarele duelurilor din play-off Franţa-Ucraina şi Israel-Elveţia. În prima manşă a play-off-ului pentru Campionatul European, România a învins Germania cu scorul de 14-13. Returul va avea loc sâmbătă.Campionatul European din 2020 va avea loc la Budapesta, între 12 şi 26 ianuarie

Arbitrul-suporter pleacă din Japonia

World Rugby nu l-a mai delegat pe arbitrul Jaco Peyper la semifinalele Cupei Mondiale din Japonia, după scandalul declanşat de fotografia în care apare alături de fani galezi. O imagine în care apare arbitrul partidei Ţara Galilor – Franţa, scor 20-19, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de Rugby din Japonia, alături de un grup de suporteri galezi, i-a revoltat pe francezi. Arbitrul sud-african Jaco Peyper apare în fotografie imitând împreună cu fanii galezi o lovitură cu cotul. Gestul are legătură cu eliminarea dictată de Peyper împotriva jucătorului francez din linia a doua Sebastien Vahaamahina, care şi-a lovit violent cu cotul în figură un adversar în meciul de duminică. Eliminarea lui Vahaamahina avea să fie decisivă în victoria Ţării Galilor, care a reuşit să întoarcă scorul de 10-19 în 20-19, în superioritate numerică, şi să se califice în semifinalele Cupei Mondiale.World Rugby, forul internaţional, a anunţat că a deschis o anchetă în acest caz.

Suspendare prea bine meritată

Federaţia Internaţională de Judo (IJF) a confirmat, ieri, suspendarea federaţiei iraniene, care poate rata astfel Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza refuzului confruntărilor cu sportivii israelieni. Suspendată provizoriu la 18 septembrie de IJF, federaţia iraniană are sancţiunea confirmată până la noi ordine, pentru că i-a cerut unui judoka să se piardă la Campionatele Mondiale de la Tokyo pentru a evita o eventuală confruntare cu un sportiv din Israel. Federaţia iraniană este suspendată astfel din toate competiţiile organizate de IJF, până când Iranul va aduce garanţii că respectă statutul IJF şi că membrii federaţiei acceptă confruntări cu israelienii. Decizia IJF poate fi contestată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în termen de 21 de zile.

 

 

Comentarii