Multe si marunte: Gabi Szabo cere un alt antrenor la handbal

marți, 16 octombrie 2018, 01:43
3 MIN
 Multe si marunte: Gabi Szabo cere un alt antrenor la handbal

 

Directorul CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, aşteaptă ”soluţia” din partea stafului tehnic şi se declară dezamăgită după înfrângerea echipei de handbal feminin în Liga Campionilor, cu SG BBM Bietigheim. ”Cred că aducerea pe banca tehnică a unei echipe care să fie în valorile şi misiunea clubului este următorul pas”, a scris Szabo într-un mesaj pe Facebook. Campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a fost învinsă duminică, în deplasare, de formaţia germană SG BBM Bietigheim, scor 28-30 (12-16), în grupa D a Ligii Campionilor. CSM a suferit astfel prima înfrângere în grupă şi are doar două puncte după două etape, obţinute din victoria inaugurală a sezonului, cu FTC Budapesta.

Morariu, pus să evalueze

Octavian Morariu, membru CIO în România, a fost desemnat preşedintele Comisiei de Evaluare pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, la sesiunea CIO care a avut loc la Buenos Aires, la începutul Jocurilor Olimpice de Tineret (08-09 octombrie 2018). Oraşele candidate pentru JO sunt Calgary, Milano (Cortina d'Ampezzo) şi Stockholm.  Ceilalţi membri ai acestei comisii de evaluare care vor fi desemnaţi în scurt timp de CIO se vor deplasa împreună în luna aprilie 2019 în cele trei oraşe pentru a analiză propunerile şi proiectele candidaţilor, iar apoi vor întocmi un raport care va fi prezentat membrilor CIO la cea de-a 134-a sesiune, care va avea loc în luna iunie 2019 la Lausanne şi va decide gazda JO de iarnă din 2026. 

   

Schimbare de comandant la CSA Steaua

Colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu a fost detaşat şi împuternicit pe o perioadă de şase luni, începând cu data de 15 octombrie, în funcţia de comandant (preşedinte) al Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua, înlocuindu-l la comandă pe colonelul Cristian Petrea. Colonelul Mocanu este angajat al MApN din anul 1985, fiind absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare din Bucureşti, în anul 2002, ca şef de promoţie. Colonelul Cristian Petrea a fost eliberat la cerere din funcţia de comandant al CSA „Steaua”, fiind numit într-o funcţie în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

 “O parte egoistă, aşa-i viaţa”

Fundaşul echipei Arsenal Londra, Laurent Koscielny,  şi-a anunţat retragerea din naţionala Franţei şi a declarat, într-un interviu acordat Canal Plus, că şi-a dorit ca echipa "Cocoşului galic" să nu câştige Cupa Mondială din Rusia. Koscielny a ratat Cupa Mondială după ce s-a accidentat la 3 mai, la Madrid, în meciul cu Atletico, din semifinalele Ligii Europa. El a suferit atunci o ruptură a tendonului lui Ahile, la piciorul drept. "Am vrut ca ei să se califice, dar în acelaşi timp am vrut să piardă. Este o parte egoistă, aşa e viaţa. Am jucat la două ediţii de campionat european şi la o cupă mondială. Pentru mine, accidentarea nu a schimbat nimic. Voi fi un suporter al echipei Franţei, dar ceea ce este sigur este că nu voi mai îmbrăca tricoul albastru", a declarat, în lacrimi, jucătorul.

 De la fotbal, la Primărie

Fostul fotbalist Bonaventure Kalou a fost ales primar în localitatea Vavoua din ţara sa natală, Costa de Fildeş, la scrutinul care a avut loc sâmbătă. "Am un sentiment de mândrie şi un gând emoţionant pentru tatăl meu (n.r. – decedat în 2016), care ar fi dorit să fie primar al acestei localităţi", a declarat fostul fotbalist al echipelor Feyenoord, Auxerre, PSG şi Lens, în vârstă de 40 de ani. Bonaventure Kalou şi fratele său, Salomon Kalou, jucător la Hertha Berlin, după ce a mai evoluat la Feyenoord, Lille şi Chelsea, au urmat cariere de fotbalişti datorită tatălui lor, fost jucător amator şi organizator de turnee.

           

Comentarii