Multe și mărunte: Japonezii umplu vidul la patinaj

vineri, 25 martie 2022, 02:43
3 MIN
 Multe și mărunte: Japonezii umplu vidul la patinaj

 

În absenţa campionului olimpic Nathan Chen, a japonezului Yuzuru Hanyu (ambii accidentaţi) şi a patinatorilor ruşi, trei japonezi conduc după programul scurt al probei individuale masculine din cadrul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic de la Montpellier, în ordine, Shoma Uno (FOTO), Yuma Kagiyama (la egalitate!) şi Kazuki Tomono, La JO de la Tokyo, Kagiyama a fost medaliat cu argint, iar Uno cu bronz. Cu o zi în urmă, programul scurt al probei feminine a fost câştigat tot de o reprezentantă a Japoniei, Kaori Sakamoto, urmată de belgianca Loena Hendrickx şi americanca Mariah Bell.În acest concurs, s-a înregistrat o premieră pentru patinajul românesc, Julia Sauter (locul XIX) fiind prima patinatoare română calificată pentru programul liber.

Sprinturi şi viruşi pe şosele

Rutierul portughez Joao Almeida (UAE) a câştigat la sprint etapa a IV-a a Turului Cataloniei, disputată pe o distanţă de 1213, km, traseu montan, între localităţile La Seu d'Urgeil şi Boi Taüll. În acelaşi timp cu învingătorul au sosit, pe următoarele două locuri, columbienii Nairo Quintana (Arkéa Samsic) şi Sergio Higuita (Bora). În urma acestor rezultate,Quintana a preluat poziţia de lider în clasamentul general, fiind la egalitate cu Almeida. Pe locul III se află Higuita, la şase secunde, Competiţia este marcată de un virus care bântuie printre ciclişti, victime fiind Tom Dumoulin, Michael Matthews, Michal Kwiatkowski, Richie Porte şi – ultimul pe listă-Simon Yates.

UEFA confirmă tupeul ruşilor

UEFA a anunţat, miercuri, că Rusia îşi doreşte să găzduiască Euro-2028 sau Euro-2032, forul continental primind declaraţiile de interes ale federaţiei ruse.  Pentru Euro-2028, au mai prezentat declaraţii de interes şi Turcia şi în comun Anglia, Irlanda de Nord, Irlanda, Scoţia şi Ţara Galilor. Pentru Euro-2032, sunt interesate de organizare Rusia, Turcia şi Italia. UEFA va anunţa gazdele celor două competiţii în septembrie 2023.

Eşec al tricolorilor U20

Selecţionata Under 20 de fotbal a României a pierdut, joi, cu scorul de 1-2 meciul amical cu Norvegia, disputat la Ploieşti. Pentru tricolori urmează meciul cu Elveţia, luni, la Wil. La meciul România – Norvegia, au marcat Anton ('28) pentru tricolori şi Nordås ('57) şi Østrøm ('66) pentru oaspeţi.Selecţionerul României U20 este Bogdan Lobonţ

 

Încă două echipe calificate

Japonia s-a calificat la Cupa Mondială din 2022, după ce a învins Australia, scor 2-0, joi, la Sydney, succes care înseamnă şi calificarea Arabiei Saudite în Qatar. Golurile au fost marcate de Mitoma, în minutele 89 şi 90^4. În clasament, Japonia este pe primul loc în grupa B din zona Asiei, cu 21 de puncte, iar Arabia Saudită este pe 2, cu 19 puncte. 17 echipe sunt calificate la Cupa Mondială şi mai sunt 15 locuri în joc.

Se caută antrenori pe „Old Trafford”

Oficialii de la Manchester United au discutat cu tehnicianul echipei Ajax Amsterdam, Erik ten Hag, despre preluarea postului de antrenor, informează BBC. În prezent, Ralf Rangnick conduce echipa, dar el este interimar, după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer, în luna noiembrie. Un alt antrenor dorit la United este actualul tehnician de la Paris Saint-Germain, Mauricio Pochettino. Şi Ten Hag şi Pochettino au contracte cu echipele lor valabile până în 2023.

COVID nu-l lasă pe Vettel

Pilotul german Sebastian Vettel ar putea rata a doua etapă a sezonului de Formula 1 din cauza Covid-19, după ce echipa sa Aston Martin a confirmat că încă nu a călătorit în Arabia Saudită pentru cursa din acest weekend. Germanul a ratat săptămâna trecută Marele Premiu al Bahrainului, după ce a fost testat pozitiv. El nu are încă un rezultat negativ care să-i permită să călătorească şi să concureze la Jeddah, unde ar putea fi înlocuit de Nico Hulkenberg.

 

Comentarii