Multe și mărunte: Jaqueline Cristian ratază Indian Wells

joi, 24 februarie 2022, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Jaqueline Cristian ratază Indian Wells

 

Din cauza teribilului accident suferit marţi în primul tur al turneului de la Doha, în meciul cu rusoaica Daria Kasatkina, jucătoarea română Jaqueline Cristian va absenta la turneul de la Indian Wells, ce se va desfăşura la jumătatea lunii martie. Jaqueline o conducea pe Kasatkina cu 6-2,2-2, când a făcut o mişcare bruscă pentru a recupera o minge, moment în care s-a prăbuşit pe teren. Românca a încercat să reia meciul, fără succes, şi a părăsit terenului în scaun cu rotile, Antrenorul ei, francezul Thomas Drouet, i-a trimis un mesaj de încurajare, menţionând că va f alături de ea şi o va ajuta.

 

Mediaş a mai pierdut opt puncte

Comisia de disciplină a LPF a decis să sancţioneze clubul Gaz Metan Mediaş cu o nouă depunctare, de data aceasta de 8 puncte (prima fusese de două puncte). Astfel, medieşenii au ajuns pe locul 15 în clasament, la două puncte în spatele lui Dinamo. Penalizarea de azi a fost dictată astfel: depunctare de 6 puncte pentru datorii la fostul antrenor Mihai Teja şi staff-ul său, respectiv două puncte pentru datorii către fostul preşedinte Mihai Mărginean. Decizia va fi oficializată astăzi în cadrul şedinţei Comisiei. În urma acestei noi măsuri, Gaz Metan va râmâne cu 14 puncte, două mai puţine decât Dinamo, care va urca pe locul de baraj.

Derbiul românilor din Serie B

Pisa a remizat, marţi, pe teren propriu, scor 0-0, cu Parma, într-un meci din etapa a XXV-a a campionatului italian Serie B. La Pisa au jucat din primul minut mijlocaşul Marius Marin şi atacantul George Puşcaş. Marin a rămas pe teren tot meciul şi a primit un cartonaş galben, în minutul 78. Puşcaş a fost schimbat în minutul 82. La Parma, jucătorul de bandă Dennis Man a evoluat pe întreaga durată a partidei. După acest rezultat, Pisa rămâne pe locul III, de semifinale de play-off pentru promovare, cu 46 de puncte, la egalitate cu Lecce (un joc mai puţin), de pe primul loc, şi cu Cremonese, de pe locul II. Primele două poziţii asigură promovarea directă în Serie A. Parma este pe locul 14, cu 29 de puncte.

Semifinale în Cupa României

Casa Fotbalului găzduieşte astăzi de la ora 11.45, tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei României, ediţia 2021-2022. Echipele calificate în această fază, CS Universitatea Craiova, Sepsi Sfântu Gheorghe, FC Argeş şi FC Voluntari, vor fi introduse într-o singură urnă. Jocurile din cadrul semifinalelor se desfăşoară în sistem tur-retur, prima echipă extrasă fiind organizatoare a jocului tur. Jocurile din cadrul semifinalelor Cupei României vor avea loc astfel: turul în perioada 19-21 aprilie, iar returul competiţiei va fi în perioada 10-12 mai, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior.

Steaua a intrat la apă

Campioana României la polo, Steaua Bucureşti, a fost învinsă marţi, pe teren propriu, de formaţia germană Spandau 04 Berlin, scor 5-16 (1-3, 1-3, 2-6, 1-4, în grupa B a Ligii Campionilor. După zece etape, Steaua Bucureşti ocupă locul 7, cu 4 puncte. În etapa a 11-a, steliştii vor juca în deplasare, cu Jug Adriatic, 29 martie. Turneul Final 8 al Ligii Campionilor va avea loc între 2 şi 4 iunie 2022.

Gol fulger marcat de Juve

Villarreal a remizat, marţi, pe teren propriu, scor 1-1 (0-1), cu Juventus, în manşa I a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Atacantul sârb Dusan Vlahovic (22 de ani), venit de la Fiorentina, a debutat pentru Juve în Liga Campionilor şi a marcat în secunda 32 a partidei. Golul egalizator a fost marcat de Parejo în min. 66. Într-un alt meci, Chelsea a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), pe Lille, prin golurile marcate de Havertz ('8) şi Pulisic ('63).

Victorie mare a fostbalistelor americane

Jucătoarele echipei naţionale de fotbal a SUA au câştigat lupta cu federaţia naţională şi vor fi plătite la acelaşi nivel cu jucătorii selecţionatei masculine. Câştigătoare ale ultimelor două ediţii ale Cupei Mondiale, jucătoarele echipei naţionale a Statelor Unite au reuşit în lupta lor de a obţine venituri egale cu jucătorii reprezentativei masculine. Cele două echipe au anunţat într-un comunicat de presă comun că s-a ajuns ajuns la un acord. Disputa se desfăşura din martie 2019, când 28 de jucătoare, printre care Alex Morgan şi Megan Rapinoe, au dat în judecată federaţia.

A venit rândul Katharinei

Săritoarea cu schiurile Katharina Althaus (Germania) va rata etapa din acest weekend, de la Hizenbach (Austria), din cadrul Cupei Mondiale, după ce a fost testată pozitiv la coronavirus. Althaus, medaliată cu argint la JO 2022 de la Beijing, nu prezintă simptome specifice infectării. „Este păcat că trebuie să iau o pauză, eram într-o formă bună. Sper să revin în etapa de la RawAir, din Norvegia, de săptămâna viitoare”, a spus aceasta. Momentan, ea este tot pe locul II în clasamentul Cupei Mondiale la feminin, după austriaca Marita Kramer, care a ratat Jocurile Olimpice, din acelaşi motiv.

 

Comentarii