Multe şi mărunte: Keşeru e în vână

luni, 01 octombrie 2018, 01:43
4 MIN
 Multe şi mărunte: Keşeru e în vână

Fotbalistul echipei Ludogoreţ Razgrad, Claudiu Keşeru, a marcat două goluri în meciul câştigat, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, în faţa formaţiei Cerno More Varna, în etapa a zecea a campionatului Bulgariei.  Keşeru, integralist, a marcat în minutele 47 şi 71. Celelalte goluri au fost înscrise de Wanderson (‘12), Bakalov (‘48) şi Marceinho (‘62). Pentru Cerno More a înscris Ndongala (‘55).

Medalii balcanice pentru atleţii ieşeni

Recent, în localitatea slovenă Celje au avut loc Campionatele Balcanice de pistă pentru atleţii veterani. Într-o companie cu 550 de sportivi din zece ţări, România a ocupat locul al doilea (după Slovenia)  în clasamentul pe naţiuni, cu un total de 123 de medalii (56 de aur, 35 de argint şi 32 de bronz). Din echipa României au făcut parte şi trei atleţi de la Politehnica, toţi medaliaţi: Maria Ene (^75 de ani) – aur la 100 m, 200 m şi 400 m; Aurel Aniţa (^60 de ani) – argint la 300 m garduri, 2000 m obstacole şi semimaraton şi Dumitru Sîrbu (^55 ani), bronz la 1500 m.

 

Tătăruşanu apără tot

Formaţia FC Nantes, cu portarul Ciprian Tătăruşanu integralist, a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, sâmbătă, în deplasare, în compania echipei Olympique Lyon, în etapa a opta a campionatului Franţei. Pentru OL a marcat  Aouar (‘22), iar pentru FC Nantesa înscris Boschilia (‘62). În minutul 81, Tătăruşanu a apărat o lovitură de la 11 metri executată de Fekir şi dictată după consultarea sistemului VAR.

Sarcină grea pentru Haţegan

Ovidiu Haţegan va arbitra meciul ŢSKA Moscova – Real Madrid, care se va disputa, mâine, de la ora 22.00, în grupa G din Liga Campionilor. Haţegan va fi ajutat de Octavian şovre şi Sebastian Gheorghe. Asistenţi suplimentari vor fi Radu Petrescu şi Sebastian Colţescu, iar rezervă Radu Ghinguleac.

 

Sportul Snagov se distanţează

Ocupantele locurilor I şi II înaintea etapei a IX-a din eşalonul secund, Sportul Snagov, respectiv Academica, s-au întâlnit, sâmbătă, la Clinceni, victoria revenindu-le oaspeţilor, cu scorul de 1-0 (0-0). Alte rezultate din etapa a IX-a a Ligii a II-a: Petrolul Ploieşti – Aerostar Bacău 5-0; Dacia Brăila – Chindia Târgovişte 0-1; Daco-Getica – ASU Politehnica Timişoara 0-1; Ripensia Timişoara – Metaloglobus 0-1; Dacia Mioveni – “U” Cluj 1-1; ACS Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu 1-1; UTA – CS Baloteşti 0-2; FC Argeş – Luceafărul 3-0; Farul Constanţa – Energeticianul Târgu Jiu 1-0. Clasament: 1. Snagov – 23 p; 2. Petrolul – 19 p; 3. Clinceni – 18 p; 4. Pandurii – 18 p; 5. FC Argeş – 18 p; 6. Chindia – 17 p.

 

Hamitlon, la cota 70

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, ieri Marele Premiu al Rusiei, etapa a 16-a a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfăşurat la Soci. Pentru Hamilton, este al optulea succes din acest sezon, al treilea consecutiv. Britanicul are acum în palmares 70 de Grand Prix-uri câştigate. Pe locul doi a terminat finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei germanul Sebastian Vettel (Ferrari). După cursa din Rusia, clasamentul piloţilor îl are în frunte pe Hamilton cu 306 puncte, urmat de Vettel (256) şi Bottas (189). În ierarhia constructorilor, conduce Mercedes (495 p), urmat de Ferrari (442) şi Red Bull (292). Următoarea cursă, Marele Premiu al Japoniei, este programată în 7 octombrie, la Suzuka.

Declinul granzilor ?

Formaţia FC Barcelona a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, duminică, în compania echipei Athletic Bilbao, în etapa a şaptea a campionatului Spaniei.  Oscar De Marcos a deschis scorul în minutul 41 pentru echipa din Bilbao, în timp ce Munir El Haddadi a egalat pentru FC Barcelona în minutul 84. Nici Real Madrid n-a reuşit să profite de ocazie şi a remizat alb în derby-ul madrilen disputat pe stadionul Santiago Bernabeu. Barcelona şi Real se află pe primele două locuri cu câte 14 puncte, urmate la un punct de Sevilla şi la două de Atletico şi Alaves

Supercupa, apanajul clujenilor

Câştigătoarea Cupei României la baschet masculin în 2018, U Banca Transilvania Cluj, a câştigat sâmbătă şi Supercupa, primul trofeu al noii stagiuni, în disputa cu campioana en-titre, CSM Oradea, scor 83-76 (40-39). Supercupa se află la a patra ediţie, iar U BT Cluj a câştigat ultimele două trofee. Principalii marcatori ai meciului găzduit de Oradea au fost Watson 22 puncte, Richard 16, pentru CSM Oradea, respectiv Washburn 23, Easley 16, Marinov 16 puncte, pentru U Banca Transilvania Cluj. În 2018, CSM Oradea a câştigat titlul naţional, iar U BT Cluj a cucerit Cupa României, astfel că au luptat pentru Supercupă.

Accident la Eibar

O barieră de securitate a tribunei stadionului din Eibar s-a prăbuşit la meciul cu FC Sevilla, în zona fanilor andaluzi, iar mai multe persoane au fost transportate la spital, însă niciuna nu se află în stare gravă.  În minutul 59, Banega a marcat pentru 2-0, iar în momentul bucuriei alături de fanii andaluzi, bariera de securitate s-a prăbuşit, mai multe persoane având nevoie de îngrijiri medicale. După câteva minute de întrerupere meciul s-a reluat, iar FC Sevilla s-a impus cu Eibar, scor 3-1.

 

Comentarii