Multe și mărunte; Marţi avem selecţioner. Care marți?

marți, 25 ianuarie 2022, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte; Marţi avem selecţioner. Care marți?

 

Tehnicianul Edward Iordănescu a declarat, sâmbătă, după ce a fost la sediul FRF pentru discuţii cu privire la postul de selecţioner, că sunt şanse foarte mari ca el să devină antrenorul primei reprezentative. “Încă nu pot să vă spun ceva concret. Sunt perspective foarte importante şi e posibil să se materializeze. Sunt şanse foarte mari. Eu tot ce pot să vă spun este că îmi doresc foarte mult”, a spus Iordănescu. Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat că marţi se va semna contractul noului selecţioner. “În principiu s-au pus la punct toate treburile. Urmează marţi să fie acordul final. Limpezi vor fi lucrurile când voi vedea şi eu contractul semnat şi ştampilat”, a afirmat Stoichiţă.

Puşcaş s-a abonat la goluri

Fotbalistul echipei Reading, George Puşcaş, a înscris un gol în meciul pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, scor 3-4, în faţa formaţiei Huddersfield, în etapa a XXVIII-a a ligii a doua din Anglia. Reading a condus cu 1-0, prin golul marcat de Lucas Joao, în minutul 6. Puşcaş a înscris în minutul 22, iar al treilea gol al gazdelor a fost marcat de Morrison (’45). Pentru Huddersfield au punctat Sinani (‘9) şi Ward (’15, ’25, ’53). George Puşcaş a evoluat pe toată durata partidei. Reading ocupă locul 21 în clasament, cu 22 de puncte, în timp ce Huddersfield este pe 6, cu 44 de puncte. Lider este Fulham, care are 57 de puncte.

Bune şi rele în handbalul feminin

Campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a învins sâmbătă, pe teren propriu, formaţia Borussia Dortmund, scor 33-29 (16-14), în etapa a 11-a din grupa A a Ligii Campionilor. Cristina Neagu a marcat 11 goluri. În urma rezultatului, CSM Bucureşti adună 12 puncte şi se află pe locul IV în grupa A. În European League (grupa D), SCM Râmnicu Vâlcea a învins în deplasare formaţia Chambray Touraine Handball, scor 26-25 (12-14), iar în grupa B, Minaur Baia Mare a pierdut în deplasare, scor 29-34 în faţa echipei franceze Les Neptunes de Nantes, Meciul Măgura Cisnădie-Lada Togliatti a fost amânat echipa rusă având cazuri de Covid-19 în lot”

Guardiola în portocaliu?

Tehnicianul formaţiei Manchester City, Josep Guardiola, ar putea prelua naţionala Olandei, anunţă presa engleză. Englezii susţin că Guardiola va primi propunerea de a pregăti naţionala Olandei atunci când va decide să plece de la Manchester City. Contractul său cu Manchester City expiră în iunie 2023, iar Guardiola nu este decis să plece deoarece vrea să câştige cu „cetăţenii” Liga Campionilor. Tehnicianul de 51 de ani, discipol al lui Johan Cruyff, ar fi tentat de o experienţă la naţionala Olandei, susţine presa engleză.

Galata, ca Dinamo

Fotbalistul echipei Galatasaray, Alexandru Cicâldău, a înscris un gol în meciul de pe teren propriu cu Trabzonspor, pierdut, duminică, scor 1-2, în etapa a XXIII-a a campionatului Turciei. Cicâldău a transformat un penalti în minutul 31. Oaspeţii au revenit însă prin golurile marcate de Bakasetas şi Visca Alexandru Cicâldău a jucat până în minutul 71. Olimpiu Moruţan a intrat pe final, în minutul 88. Trabzonspor este lider în clasament, cu 54 de puncte, în timp ce Galatasaray este pe 15, cu 27 de puncte.

Mai pleacă „Vuelta” şi din Spania

Ediţia din 2023 a Turului Spaniei va începe de la Barcelona, o premieră după 1962, au anunţat organizatorii. „Este un vis devenit realitate ca La Vuelta să plece de la Barcelona”, au anunţat organizatorii, în contextul în care oraşul catalan nu a mai găzduit etape ale turului în ultimii 11 ani. La Vuelta 2023, cea de-a 78-a ediţie, va avea loc în perioada 19 august – 10 septembrie. Ediţia din 2022 a Turului Spaniei va începe la 19 august, în oraşul olandez Utrecht, şi se va încheia în 11 septembrie.

Nu te vaccinezi, nu joci!

Federaţia Braziliană de Fotbal a decis: fotbaliştii din cele patru ligi profesioniste vor trebui să aibă schema completă de vaccinare pentru a putea intra pe teren. Forul brazilian a informat cluburile despre această decizie care vizează meciurile ce încep în aprilie. Şi selecţionerul Braziliei, Tite, a adoptat aceeaşi politică şi nu l-a convocat pe fundaşul echipei Atlético Madrid, Renan Lodi, pentru următoarele meciuri de calificare la Cupa Mondială 2022, pe 27 ianuarie (Ecuador) şi 1 februarie (Paraguay), deoarece nu îndeplineşte aceste criterii.

 

 

Comentarii