Multe și mărunte: Suedezii se pregătesc în Cipru

marți, 12 noiembrie 2019, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Suedezii se pregătesc în Cipru

 

Potrivit FRF, naţionala Suediei va ajunge, astăzi, în Cipru, pentru un scurt stagiu de pregătire, înaintea meciului cu România din prelimianriile Euro-2020. Reprezentativa nordică va rămâne în Cipru până joi, urmând a sosi în România cu puţin peste 24 de ore înaintea partidei din Grupa F. România va întâlni Suedia, vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, în penultimul meci pe care îl va juca în Grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2020. Tricolorii vor juca ultimul meci din această campanie, la 18 noiembrie, de la ora 21.45, la Madrid, împotriva Spaniei. Jucătorii români au nevoie de o victorie cu Suedia şi de un rezultat egal cu Spania pentru a se califica la turneul final al Euro-2020.

Cine fluieră la tineret?

Irlandezul Robert Hennessy arbitrează meciul România – Finlanda, programat, ieri, de la ora 20.00, în preliminariile CE de tineret 2021. Hennessy va fi ajutat de asistenţii Allen Lynch şi Dermot Broughton. Rezervă va fi Graham Kelly. Meciul de joi va fi transmis de Pro TV.În luna noiembrie, tricolorii U21 dispută două meciuri din preliminarii pentru EURO 2021: România – Finlanda, 14 noiembrie, ora 20:00, stadion „Anghel Iordănescu” (Voluntari), şi Irlanda de Nord – România, 19 noiembrie, ora 19:30 (ora României), stadion The Showgrounds (Ballymena).

Radu, printre cei mai scumpi împrumutaţi

Ionuţ Radu, portarul român al echipei italiene Genoa, este pe locul 19 pe lista celor mai scumpi jucători împrumutaţi, arată un studiu al CIES Football Observatory, care ia în calcul cele cinci mari campionate ale Europei. Împrumutat de Inter Milano la Genoa, Radu, în vârstă de 22 de ani, are o cotă de piaţă de 25,1 milioane de euro. Goalkeepe-rul român este titular la formaţia sa şi a avut o evoluţie foarte bună în weekend, ajutând-o pe Genoa să remizeze, 0-0, pe terenul vicecampioanei Napoli. Pe primul loc pe această listă, cu o cotă de piaţă de 96,5 milioane de euro este brazilianul Philippe Coutinho, împrumutat de FC Barcelona la Bayern München. El este urmat de spaniolul Daniel Ceballos (Real Madrid), cu o cotă de 65, 7 milioane euro şi norvegianul Martin Odergaard, tot de la Real-57, 3 milioane euro.

 

 

I-a ajuns cuţitul la os

Căpitanul echipei Şahtar Doneţk, brazilianul Taison, a fost eliminat din derbiul cu Dinamo Kiev, pentru că a răspuns insultelor rasiste venite din tribună, la meciul din etapa a XIV-a a campionatului Ucrainei. Pe Stadionul Metalist din Harkov, unde Şahtar îşi dispută meciurile de pe teren propriu, Taison a faultat un adversar, apoi a devenit victima insultelor rasiste venite din tribuna oaspeţilor, în minutul 74 al meciuluiBrazilianul le-a arătat degetul mijlociu fanilor şi a şutat o minge înspre sectorul de unde au fost proferate jignirile. Arbitrul a întrerupt partida cinci minute, timp în care jucătorii au mers la vestiare. Taison a părăsit terenul în lacrimi, dar îmbrăţişat şi consolat de jucători ai echipei din Kiev. Înainte de reluarea meciului, internaţionalul brazilian de 31 de ani, care evoluează în Ucraina din 2011, a primit cartonaşul roşu pentru reacţia sa, în minutul 82. Şahtar s-a impus cu 1-0 în derbiul cu Dinamo şi conduce în clasament, cu 40 de puncte, cu un avans de 12 puncte.

 

Iftime, amendat pentru „lez-arbitraj”

Comisia de Disciplină a FRF l-a sancţionat cu avertisment şi cu amendă de 5.000 de lei pe finanţatorul FC Botoşani, Valeriu Iftime, pentru declaraţiile dure făcute la adresa arbitrilor după meiciul cu Dinamo. Finanţatorul FC Botoşani, Valeriu Iftime, s-a plâns de arbitraj la finalul meciului cu Dinamo, scor 1-1, el spunând că George Rădulescu este incompetent şi că în Liga I trebuie să fie introdusă asistenţa video în arbitraj. Formaţia Dinamo a remizat, la 14 septembrie, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu echipa FC Botoşani, în etapa a noua a Ligii I, meci arbitrat de George Rădulescu

Spaniolii se mută în deşert

Supercupa Spaniei se va disputa în Arabia Saudită în următorii trei ani, conform Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF). Potrivit presei spaniole, RFEF va primi 30 de milioane de euro de sezon pentru desfăşurarea Supercupei în Arabia Saudită. Decizia de a juca Supercupa în Arabia Saudită a fost foarte criticată, în special privind locul femeii în societatea saudită. „Femeile vor putea accede în orice loc din stadion, fără restricţie”, a precizat o sursă din cadrul federaţiei, subliniind că forul îşi rezervă dreptul de a rezilia contractul dacă acest lucru nu este respectat.

Comentarii