Multe și mărunte: Trei ceferişti în lotul lui Contra

sâmbătă, 31 august 2019, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Trei ceferişti în lotul lui Contra

 

Selecţionerul Cosmin Contra a anunţat, vineri, lotul final pentru următoarele două jocuri din preliminariile Euro-2020, cu Spania şi cu Malta. Pe lista celor 24 de jucători se află cinci fotbalişti din Liga I: Nicuşor Bancu, Alexandru Cicâldău, Mihai Bordeianu, Ciprian Deac şi Adrian Păun. Jucătorii din străinătate convocaţi sunt: Tătăruşanu, Niţă. I/ Radu – Benzar, Chiricheş, Nedelcearu, Grigore, Rus, Toşca, Chipciu, Marin, Stanciu, Anton, Hagi, Maxim, Grozav, Keşeru, Puşcaş şi Andone.

FCSB părăseşte Europa

Formaţia FCSB a fost eliminată, joi seară, în play-off-ul Ligii Europa, fiind învinsă cu scorul de 0-1 de Vitoria Guimaraes, în deplasare, în manşa secundă a fazei care precede grupele competiţiei.Golul a fost marcat de Tapsoba, în minutul 53, dintr-un penalti acordat pentru un fault al lui Roman la Davidson. Reluările TV au arătat, însă că infracţiunea s-a produs în afara careului. Evoluţia bucureştenilor, a fost foarte slabă, gazdele ratând numeroase ocazii.

 

 

Se schimbă liderii în „La Vuelta”

Ultimele două etape din turul ciclist al Spaniei („La Vuelta”) n-au fost lipsite de evenimente. În etapa a VI-a, desfăşurată joi ,mai mulţi concurenţi, printre care irlandezul Nicolas Roche, locul V la general şi fost lider al competiţiei, şi columbianul Rigoberto Uran (Education First), aflat pe locul VI, au abandonat după ce au căzut la kilometrul 105, Câştigător a fost spaniolul Jesus Herrada (Cofidis), iar belgianul Dylan Theuns (Bahrain-Merida), clasat al doilea, a preluat tricoul roşu al liderului clasamentului general de la Miguel Angel Lopez. După etapa de ieri, columbianul de la Astana a revenit în fruntea clasamentului. S-a impus veteranul Alejandro Valverde (Movistar), urmat de slovenul Primoz Roglic (Jumbo Vista şi noul lider, Lopez.

Bătaie soră cu moartea

Campioana României la polo, Steaua Bucureşti, a fost învinsă, joi, de formaţia rusă Sintez Kazan, cu scorul de 9-17 (2-4, 2-4, 3-6, 2-3) în primul meci din grupa B, contând pentru turul I preliminar al Ligii Campionilor.  Din grupa B, la Barcelona, mai fac parte echipele CN Barcelona (Spania), Pays (Franţa), Enka Istanbul (Turcia) şi Banja Luka (Bosnia). Turneele de calificare se încheie duminică, iar primele patru clasate din fiecare grupă acced în turul al doilea al Ligii Campionilor, cu meciuri programate între 13-15 septembrie, în care se va lupta pentru două locuri calificante

Luis Enrique şi-a pierdut fiica

Tehnicianul Luis Enrique, care a demisionat în iunie din funcţia de selecţioner al Spaniei din motive personale, a anunţat, ieri, decesul fetiţei sale, Xana, în vârstă de nouă ani. Fetiţa suferea de osteosarcom, o formă de cancer osos, boală cu care s-a luptat timp de cinci luni. Luis Enrique a demisionat din postul de selecţioner, din motive personale, la 19 iunie. Din 26 martie, când a fost nevoit să părăsească de urgenţă echipa naţională pentru a reveni la Barcelona, din cauza unor probleme familiale, Luis Enrique nu a mai păşit pe niciun stadion, însă şi-a urmărit jucătorii prin intermediul înregistrărilor video. La meciul cu Malta, din aceeaşi zi, echipa a fost condusă de pe bancă de Moreno şi aşa a fost şi la partidele cu Insulele Feroe şi cu Suedia.

Kahn, viitor şef la Bayern

Clubul Bayern München, a anunţat, ieri, că Oliver Kahn a fost inclus în Comitetul Executiv al grupării, el semnând un contract valabil cinci ani, de la 1 ianuarie 2020. Iniţial, Kahn va fi membru al comitetului. “Atunci când contractul lui Karl-Heinz Rummenigge va expira, la 31 decembrie 2021, Oliver Kahn va deveni preşedinte şi CEO”, se arată pe site-ul clubului bavarez. În vârstă de 49 de ani, Kahn a jucat la Bayern între 1994 şi 2008, după ce a mai evoluat la Karlsruher SC. La echipa naţională, el a apărat poarta Germaniei de 86 de ori.

 

Carla Suarez, amendată

US Open a amendat-o pe sportiva Carla Suarez cu 40.000 de dolari pentru încălcarea regulii de la turneele de Grand Slam cu privire la prestaţia din primul tur. Regulamentele acestor turmee prevăd că dacă arbitrul unui meci din primul tur(în calificări sau de pe tabloul principal) consideră că un jucător nu s-a ridicat la nivelul necesar în ceea ce priveşte standardele profesionale, el poate decide amendarea sportivului respectiv cu o sumă echivalentă cu cel mult premiul pentru primul tur. Carla Suarez, în vârstă de 30 de ani, a abandonat în runda inaugurală a US Open după 47 de minute de joc în confruntarea cu Timea Babos, acuzând probleme la spate. Babos câştigase primul set cu 6-2.“După analizarea rapoartelor medicilor şi supervizorilor, s-a stabilit că Suarez nu a jucat la nivelul profesional necesar”, se arată într-un comunicat semnat de arbitrul Soeren Friemel.

5

Comentarii