Năsui acuză PNL că sabotează în mod sistematic eforturile de eliminare a pensiilor speciale

miercuri, 27 mai 2020, 10:58
2 MIN
 Năsui acuză PNL că sabotează în mod sistematic eforturile de eliminare a pensiilor speciale

Deputatul USR Claudiu Năsui a vorbit miercuri, pe pagina sa de Facebook, despre cum arată sistemul de pensii din România şi cine doreşte cu adevărat să schimbe ceva.

"Cunoaşteţi deja istoricul proiectului USR de eliminare al pensiilor speciale. A fost introdus în 2017, iar parlamentarii l-au blocat cât de mult au putut deşi am solicitat de nenumărate ori punerea sa pe ordinea de zi. În 2019, când presiunea publică a devenit mai mare, PNL şi PSD au început să schimbe discursul. PNL a introdus un proiect propriu, în comisiile parlamentare l-au contopit cu cel al USR-ului pentru a îngropa iniţiativa, şi l-au făcut în mod intenţionat neconstituţional", a afirmat Năsui.

Tot în 2017, USR a depus un proiect separat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

"A fost un proiect separat din motive procedurale, fiindcă acesta trebuie adoptat în plen reunit al celor două camere. Ei bine, ce credeţi, PNL a depus săptămâna aceasta un alt proiect de lege pentru eliminarea acestor pensii speciale. Strategia PNL este evidentă, doreşte întârzierea eliminării acestor pensii, şi poate chiar împiedicarea completă, prin contopirea şi acestor două proiecte", a completat Năsui.

Potrivit liderului USR, dacă parlamentarii chiar doresc în mod onest să elimine pensiile speciale pe care şi le-au dat singuri, tot ce trebuie să facă este să pună proiectul USR pe ordinea de zi şi să îl voteze.

"Proiectul este în circuitul parlamentar din 2017 şi nu există motiv să mai aşteptăm. Dar, surpriză, ne-a fost refuzată şi această solicitare de a fi supus la vot. Exact la fel cum au procedat şi cu proiectul pentru eliminarea celorlalte pensii speciale. Un lucru este cert: românii doresc eliminarea pensiilor speciale, iar politrucii din vechea clasă politică mimează eliminarea lor", a conchis Năsui.

Comentarii