Năsui vrea să promoveze ca secretar de stat o persoană acuzată de colaborare cu Securitatea

miercuri, 27 ianuarie 2021, 15:22
2 MIN
 Năsui vrea să promoveze ca secretar de stat o persoană acuzată de colaborare cu Securitatea

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a solicitat premierului Florin Cîţu, prin trei adrese semnate pe data de 19 ianuarie, numirea a trei persoane în funcţii de conducere la Ministerul Economiei. Una dintre acestea este Claudia Florina Prisecaru, pentru care Claudiu Năsui solicită detaşarea de la Ministerul Finanţelor.

HotNews.ro a mai scris despre aceasta ca fiind fostă colaboratoare a Securităţii şi apropiată a fostului ministru PSD Eugen Teodorovici. Pentru alte două persoane, Năsui cere funcţiile de secretari de stat, însă prevederile din Codul Administrativ nu permit acest lucru, în acest moment. Despre Claudia Florina Prisecaru, HotNews.ro scria în urmă cu un an că este fostă colaboratoare a Securităţii în perioada comunistă (conform unei decizii a Curţii de apel Bucureşti, care nu e definitivă). De asemenea, a fost o apropiată a fostul ministru Teodorovici.

Publicaţia Newsweek scria la începutul în mai 2019 că pe baza probelor din dosarele aflate în arhiva instituţiei, cei 11 membri ai Colegiului CNSAS au constatat faptul că Prisecaru a fost colaboratoare a poliţiei politice comuniste, în sensul în care prin informaţiile pe care le-a furnizat a afectat drepturile şi libertăţile fundamentale ale unor persoane. Cu alte cuvinte, cei turnaţi au avut de suferit.

Ea a lucrat în Ministerul Finanţelor din 1993, unde a început ca referent până în 1998, apoi tot în aceeaşi instituţie, a devenit expert la Administrare imobile; derulare contracte utilitati, servicii, lucrari. În perioada 2000 – 2014 a fost şef serviciu, după care până în 2017 a fost director pe zona “Administrare imobile; derulare contracte utilitati, servicii, lucrari; coordonarea si organizarea patrimoniului MFP”. Din martie 2018 a ocupat poziţia de secretar general adjunct, pana în noiembrie 2019, iar apoi la Direcţia generală de servicii interne şi achiziţii publice.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

Comentarii