Ne batem acasă cu CFR?

luni, 14 octombrie 2019, 01:43
3 MIN
 Ne batem acasă cu CFR?

 

Reprezentanţii firmei care montează rulourile de gazon pe stadionul “Emil Alexandrescu” spun că Poli are şanse să joace în Copou meciul contra clujenilor, de pe 28 octombrie, din prima etapă a returului Ligii I de fotbal. Șefii Primăriei cred că jucătorii ar trebui să aibă cuvântul final în legătură cu data revenirii acasă

După cum v-am informat, lucrările de refacere a suprafeţei de joc a stadionului “Emil Alexandrescu” au decurs conform planurilor anunţate iniţial. Conform constructorilor, mâine vor fi efectuate ultimele retuşuri, iar montajul va ajunge la final. Astfel, terenul principal din Copou, pentru refacerea căruia Primăria a alocat peste 200 000 de euro, va fi dotat cu un covor nou de iarbă naturală. Gazonul va fi “ajutat” în perioadele friguroase de o instalaţie modernă de degivrare, cu cabluri olandeze.

Veştile bune pentru Politehnica Iaşi, care va beneficia astfel de unul dintre cele mai bune terenuri din Liga I, nu se opresc aici. Constructorii au anunţat că, în principiu, Poli poate disputa acasă meciul din prima etapă a returului sezonului regulat al Ligii I de fotbal, contra echipei campioane, CFR Cluj, care este programat pe 28 octombrie! Totul va depinde de modul în care gazonul se va prinde în perioada următoare. Fiind un covor mai gros, mai greu decât cel pus pe terenul II, care a făcut priză într-un timp mai lung, constructorii sunt optimişti că perioada de “aşezare” a gazonului de pe “Emil Alexandrescu”, care durează, de regulă, între două şi patru săptămâni, va fi minimă. Astfel, Poli ar putea să reducă la trei numărul meciurilor de acasă din acest campionat derulate în exil, la Botoşani. Reamintim, Politehnica a jucat în nordul Moldovei partidele cu FC Hermannstadt şi Sepsi Sfântu Gheorghe şi va mai disputa la Botoşani şi derbiul regional cu echipa locală FC de lunea viitoare.

Pentru a elimina riscul ca inaugurarea terenului să fie cu probleme, Primăria Iaşi va cere consultarea echipei înainte de revenirea acasă. “Municipalitatea a făcut toate eforturile ca echipa să aibă parte de condiţii excelente de joc, iar ieşenii să poată urmări spectacole fotbalistice de calitate în Copou. Lucrările, care au fost supravegheate în permanenţă, au decurs conform graficului prezentat iniţial. Constructorul ne-a spus că sunt şanse mari ca Poli să poată juca acasă partida cu CFR Cluj, de pe 28 octombrie, pentru că terenul, care arată impecabil, se va prinde repede. Cred, însă, că ultimul cuvânt trebuie să-l aibă echipa. Se va discuta cu antrenorul Teja, cu jucătorii şi, eventual, se va intra în zilele următoare pe teren, pentru o probă. Dacă jucătorii vor fi mulţumiţi, se vor face demersurile pentru ca Politehnica să revină acasă la meciul cu echipa campioană. Ar fi o inaugurare frumoasă, cu un meci special. Dacă există însă riscuri ca terenul să se rupă, să nu se ridice la nivelul aşteptat, pentru că mai are nevoie de timp pentru a se prinde perfect, inaugurarea se va face aşa cum s-a anunţat iniţial, luna următoare, la partida cu FC Voluntari. Nu are sens să grăbim şi să stricăm la final toate eforturile care s-a făcut pentru ca Iaşul să aibă cel mai bun teren de fotbal din România” a spus Gabriel Harabagiu, viceprimar al Iaşului.

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit până acum programul etapelor a XIII-a, a XIV-a şi a XV-a. Poli va juca pe 21 octombrie, cu FC Botoşani, iar pe 28 octombrie cu CFR Cluj, ambele meciuri urmând a începe la ora 20:30. În runda a XV-a, Iaşi se va confrunta la Giurgiu, cu Astra, pe 4 noiembrie, de la ora 18. Disputele următoare, cu Academica Clinceni, în deplasare şi FC Voluntari, acasă, vor avea loc în perioada 8-11 noiembrie, respectiv 22-25 noiembrie.

 

Comentarii