Ne scăldăm, ne scufundăm: ştim cum să ne comportăm? Listă de amenzi

luni, 24 iunie 2019, 07:23
2 MIN

E vară, s-au redeschis şi piscinele de prin oraşe, nu doar cele din staţiunile estivale (chiar şi bazinele olimpice săteşti construite în campanii electorale, prin diverse sate în care încă nu s-a tras apă curentă, bazine umplute de la ploaie); iată de ce trebuie să existe reguli de comportament civilizat în piscine şi în jurul lor, plus amenzi pentru cei care nu le respectă; oferim noi, gratis, câteva idei:

* 250 de lei amendă pentru cei care îngălbenesc apa în jurul lor. Nu ţine scuza că era bere sau suc de portocale şi s-a vărsat. Scăldătorul este iertat doar dacă apa din bazin e murdară, aşadar nu se vede când se îngălbeneşte, caz în care va fi amendat proprietarul pişcinei şi pus să se scufunde în ea zece minute.

* 150 de lei amendă pentru cei care fac bulbuci în jurul lor. Nu ţine scuza că era aer de la sistemul de scurgere sau că a bolborosit o meduză. Clientul e iertat doar dacă în piscină chiar există meduze, caz în care va fi amendat proprietarul, căruia i se va băga o meduză în chiloţi zece minute.

* 300 de lei amendă pentru cei care stau pe malul piscinei şi dau la peşte. Nu ţine scuza că, de fapt, încearcă să-şi recupereze de pe fundul bazinului ceasul căzut mai devreme. Clientul este iertat doar dacă în piscină chiar sunt peşti.

* 300 de lei amendă pentru cei care spală în piscină ciorapi, chiloţi, lenjerie de pat cu nasturi sau plic, feţe de pernă, covoare, carpete, autoturisme etc.

* 350 de lei amendă pentru copiii care sar în bazin de pe mal, stropindu-i pe toţi şi făcând să ajungă apă în halbele celor de pe margine. Suma poate ajunge la 500 de lei în cazul copiilor care se dau la fund cu ochelari speciali şi sperie doamnele în vârstă, le trag de chiloţi, le gâdilă în tălpi sau le ciupesc de pulpiţe.

* 150 de lei amendă pentru cei care intră în piscină fără să fi trecut în prealabil pe la duş. 100 de lei amendă pentru cei care intră la duş fără să se fi spălat înainte în baia de la hotel. 50 de lei amendă pentru cei care se spală în baia de la hotel fără să se fi spălat, în prealabil, acasă, măcar la plecare.

* 500 de lei amendă pentru proprietarii de bazine care toarnă în ele prea mult clor şi alte chimicale care, în exces, duc la căderea părului celor care se scaldă. Tot ei vor fi obligaţi, în plus, să adune seara toate firele de păr din bazin şi să le restituie foştilor posesori, cu scuzele de rigoare. Vom reveni, cu noi propuneri de legi!

Comentarii