Nereguli majore în spitalele CFR. Dezmăţ pe banii publici în starea de urgenţă!

joi, 08 aprilie 2021, 10:26
1 MIN
 Nereguli majore în spitalele CFR. Dezmăţ pe banii publici în starea de urgenţă!

Un control al Curţii de Conturi la Ministerul Transporturilor privind chelutirea banilor publici în perioada stării de urgenţă a scos la iveală nereguli majore în privinţa achiziţiilor făcute pentru spitalele CFR.

În urma verificărilor s-a constatat că multe echipamente medicale nu ajunseseră în dotarea spitalelor deşi ele erau plătite, la data efectuării controlului, adică 30 iunie 2020. O parte dintre aceste echipamente nu au ajuns nici până astăzi la spitalele CFR, deşi vorbim despre achiziţii făcute în starea de urgenţă din 2020. Cea mai interesantă poveste este aceea privind achiziţionarea unor aparate de testare RT-PCR.

În plină stare de urgenţă, prin „Acordul cadru nr. 14045/03.04.2020 de furnizare echipamente medicale din cadrul loturilor 5,7,12,14,19” erau cumpărate, fără licitaţie, mai multe echipamente medicale şi substanţe dezinfectante, printre care şi 5 aparate de testare RT PCR.

Cititi si: Maricel Popa, pus la colţ de Curtea de Conturi. Spitalul mobil amendat cu 60.000 lei

Aparatele RT-PCR model M0002321 au fost recepţionate încă de la sfârşitul lunii mai 2020 doar că, surpriză, mai aveau nevoie de o mulţime de accesorii, care costau încă o dată cât aparatele propriu -zise. În plus spitalele beneficiare trebuiau să amenajeze pe cheltuiala lor spaţii speciale cu trei camere pentru a fi asigurate fluxurile de testare. 

Cititi mai multe pe newsweek.ro

 

Comentarii