Nervos că polițistul i-a călcat frâna la examenul pentru permis, a sărit să-l bată

vineri, 15 iunie 2018, 02:02
2 MIN
 Nervos că polițistul i-a călcat frâna la examenul pentru permis, a sărit să-l bată

Incidentul s-a petrecut în colţul străzii Bacinschi.

Un poliţist de la Serviciul Permise şi Înmatriculări a fost cât pe ce să fie bătut în plină stradă de un candidat mânios, după ce primul i-a călcat frâna şi a oprit maşina cu care dădeau examen. Faptul a avut loc miercuri la prânz. Culmea, atât elevul, cât şi poliţistul au acelaşi nume, fiind o coincidenţă: candidatul la permis se numeşte Vasile Stan, iar poliţistul, Valentin Stan.

Po­liţistul s-a urcat în autoturismul condus de către Vasile Stan şi au început să meargă prin municipiul Iaşi. La un moment dat, poliţistul i-a spus elevului în vârstă de 43 de ani să conducă spre blocul Tarom (de pe strada Arcu), dinspre pa­sarela Octav Băncilă. La intersecţia cu strada Bacinschi, Vasile Stan nu a oferit prioritate unui autoturism care venea din sens invers. În acel moment, poliţistul Valentin Stan a călcat frâna autoturismului şi l-a oprit, moment în care candidatul aflat la volan a devenit violent. Acesta a început să-l înjure pe poliţistul aflat în dreapta, iar până la bătaie nu a fost decât un pas: şoferul celeilalte maşini, care coborâse din autoturism pentru a asista la „spectacol“ l-a ţinut pe Vasile Stan, ca să nu îl lovească pe poliţist.

La faţa locului au fost chemaţi şi poliţiştii de la Secţia 2 Gară, care au deschis un dosar penal pentru infrac­ţiunea de ultraj. Şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Iaşi a precizat că examinatorul a acţionat cu calm.

„Poliţistul are experienţă de peste 12 ani, ştie ce are de făcut în asemenea situaţii. Când a observat că elevul nu opreşte pentru a oferi prioritate, a acţionat cum trebuie, oprind autoturismul. Atunci poliţistul a fost ameninţat“, a precizat Vasile Zacornea, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Iaşi.

Potrivit unor surse apropiate cercetărilor, Vasile Stan ar fi avut probleme chiar şi la şcoala de conducere pe care a frecventat-o. De altfel, acesta ar fi fost dat afară de la două şcoli auto. Stan lucrează în străinătate, însă domiciliază în comuna Voineşti şi se întoarce ocazional în Iaşi pentru a da examenul pentru permisul de conducere. Acesta a reclamat la începutul anului doi instructori auto. Până la închiderea ediţiei, nu am reuşit să-l contactăm pentru un punct de vedere.

Comentarii