Nevasta interlopului Oarză, beată şi fără permis la volan: sentinţă definitivă

miercuri, 19 ianuarie 2022, 22:40
2 MIN
 Nevasta interlopului Oarză, beată şi fără permis la volan: sentinţă definitivă

Magistraţii ieşeni au pus punct procesului îndreptat împotriva fostei soţii a unui membru al lumii interlope ieşene. Alina Maria Ursache fusese trimisă în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis, după ce fusese aproape de a provoca un accident pe şoseaua Iaşi – Voineşti. 

În noaptea de 27/28 februarie a anului trecut, puţin după miezul nopţii, poliţiştii au fost anunţaţi de un şofer cu privire la faptul că un autoturism Volvo condus de o femeie se deplasa haotic pe şosea. În cele din urmă, şoferiţa pierduse controlul volanului şi acroşase o bordură, rămânând nemişcat. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au găsit-o în automobil pe Alina Ursache, fosta soţie a lui Viorel Oarză, un fost boxer implicat în trafic de persoane şi stupefiante, clonări de carduri sau contrabandă de ţigări. Aceasta emana halenă alcoolică şi a răspuns afirmativ la întrebarea poliţiştilor dacă băuse. Femeia a fost testată cu aparatul Drager, rezultând o concentraţie alcoolică de 1,15‰ în aerul expirat.

Ulterior, examentul toxicologic avea să stabilească o alcoolemie de 3,15‰ în sânge. În plus, permisul său de conducere era suspendat. În aprecierea sentinţei, judecătorii au luat în calcul faptul că femeia era bine integrată în societate şi că în cazierul acesteia nu erau menţionate condamnări care să atragă starea de recidivă. Totuşi, ea nu se afla la primul contact cu legea penală, fiind condamnată în străinătate. Hotărârile penale nu fuseseră însă recunoscute în ţară. Ursache a fost condamnată la 2 ani şi 2 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Contestaţia înaintată de Ursache împotriva sentinţei a fost respinsă marţi de Curtea de Apel, sentinţa Judecătoriei rămânând definitivă.

Comentarii