Newsweek: Rusia a desfăşurat delfini antrenaţi de luptă în Marea Neagră

sâmbătă, 28 octombrie 2023, 16:18
1 MIN
 Newsweek: Rusia a desfăşurat delfini antrenaţi de luptă în Marea Neagră

Rusia a desfăşurat delfini militari în Marea Neagră împotriva Ucrainei. Misiunile lor vizează împiedicarea şi detectarea scafandrilor mobiliuzaţi de Ucraina. Rusia a desfăşurat delfini militari în Marea Neagră împotriva Ucrainei. Misiunile lor vizează împiedicarea şi detectarea scafandrilor mobilizaţi de Ucraina.

Rusia şi-a desfăşurat delfinii de luptă special antrenaţi mai aproape de punctul culminant al luptelor din sudul Ucrainei, potrivit unui nou raport, într-o mişcare care extinde utilizarea de către Moscova a animalelor în Marea Neagră.

Carcasele cu delfini au apărut la o bază navală rusă din Novoozerne, nu departe de oraşul Evpatoriya din vestul Crimeii, a raportat Naval News în octombrie, citând noi imagini. Delfinii de luptă nu sunt un fenomen nou în războiul din Ucraina. Rapoartele sugerează de mult timp că Rusia a antrenat şi a folosit animale militare în jurul bazei sale din Marea Neagră de la Sevastopol, oraşul-port din Crimeea, pentru a respinge forţele speciale ucrainene, iar Marina americană a folosit, de asemenea, delfini timp de mai multe decenii, scrie Newsweek.

Cititi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

 

 

 

 

Comentarii