Nicio noutate la reunirea Politehnicii

marți, 07 ianuarie 2020, 02:43
2 MIN
 Nicio noutate la reunirea Politehnicii

Anunţul a fost făcut de directorul de scouting al Politehnicii, Anton Heleşteanu. Mircea Rednic ar trebui să semneze azi contractul de antrenor, iar mâine să conducă primul antrenament al anului. Dacă Poli nu face rost de bani, tehnicianul ar putea împrumuta clubul pentru a-şi aduce jucătorii doriţi, care vor avea salarii mult peste media echipei

Politehnica Iaşi se reuneşte mâine, la stadionul “Emil Alexandrescu”. Dacă nu apare nimic neprevăzut, primul antrenament din 2020 va fi coordonat de Mircea Rednic. Antrenorul în vârstă de 57 de ani şi-a dat acceptul de a prelua conducerea tehnică a echipei în ultima zi a anului trecut şi este aşteptat astăzi în Iaşi. Tot azi va sosi din vacanţa petrecută în SUA şi preşedintele executiv Adrian Ambrosie, care-l va prezenta pe Rednic miercuri.

În zilele următoare se va limpezi şi situaţia celorlalţi componenţi ai băncii tehnice. Dacă varianta Silviu Ion ca “secund” nu se va concretiza, Rednic va lucra în start, teoretic, alături de localnicii Andrei Cristea (antrenor secund şi jucător), Benone Dohot (antrenor de portari) şi Cezar Honceriu (preparator fizic), urmând ca apoi să fie adus şi un asistent din afara Iaşului.

La capitolul noutăţi de jucători nu există nicio certitudine. Anunţul a fost făcut de directorul de scouting al Politehnicii, Anton Heleşteanu: “Am avut mai multe discuţii cu domnul Rednic pe tema lotului de jucători. În primul rând, au fost evaluaţi jucătorii care au evoluat în prima parte a sezonului. În scurt timp vom definitiva lista cu fotbaliştii cărora le vom propune încetarea colaborării. Apoi, am discutat despre posturile care trebuie acoperite şi variantele avute la dispoziţie. Sunt mai multe variante, majoritatea din străinătate, însă nicio certitudine. Cu siguranţă, la reunirea lotului nu va fi prezent niciun jucător nou! Nu ne grăbim, vrem să analizăm cu atenţie, şi, bineînţeles, aşteptăm să vedem şi ce fonduri vor fi la dispoziţie”.

Dacă Ambrosie nu obţine un împrumut, este posibil ca Rednic să crediteze clubul, aşa cum a făcut şi la Dinamo. Tehnicianul vrea să aducă, prin intermediul fiicei lui, Luana, jucători cu o cotă peste cea a actualilor componenţi ai lotului şi cu salarii peste media echipei. Deja se vehiculează faptul că pe lista antrenorului sunt trei fotbalişti cu retribuţii de 6 000 de euro. Dacă va împrumuta Politehnica, Rednic ar putea să îşi recupereze banii în vară, din prima rată a drepturilor TV pentru sezonul viitor. Rămâne de văzut însă cum se va descurca Poli până la finalul campionatului, în condiţiile în care nu are nicio sursă de finanţare certă şi datorii de circa 1,5 milioane euro. Iar dacă sezonul va fi dus până la capăt cu cheltuieli ridicate, fără o infuzie consistentă de capital, de la anul se va vorbi la trecut despre fotbalul ieşean de primă ligă.

 

Comentarii