De Business

Punem punctul pe știi

Nimeni nu vrea maşinile lui Fenechiu. Fiscul le vinde la 50% din evaluare!

sâmbătă, 04 august 2018, 01:50
2 MIN
 Nimeni nu vrea maşinile lui Fenechiu. Fiscul le vinde la 50% din evaluare!

Fiscul ieşean se chinuie de luni bune să recupereze o parte dintre datoriile firmei SC Engineering and General Constructing (ENGEKO) SA, prin scoaterea la licitaţie a unor bunuri. Dacă două terenuri s-au vândut, maşinile sunt deja la cea de-a III-a licitaţie, la preţuri reduse cu 50%.

Firma de mai sus este fosta firmă Fene Grup SA, patronată de fraţii Relu şi Lucian Fenechiu, condamnaţi  cu executare în dosarul Transformatorul. Astfel că pe 14 august, de la ora 11 va avea loc licitaţie pentru două autoturisme şi o autoutilitară. Cei interesaţi îşi pot achiziţiona prin licitaţie de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) un Daewoo din 2005 la preţul de 950 de lei, sau un Ford Focus break tot din 2005 la preţul de 2.500 de lei. Cel de-al treilea autovehicul este o autoutilitară Renault din 1993, evaluată la preţul de 15.300 de lei. Cei interesaţi pot depune oferta de cumpărare până pe 13 august.

La dosar este nevoie de o copie de buletin, o declaraţie care să arate că cel care cumpără nu este interpus cu vânzătorul şi dovada plăţii a 10% din preţ. Garanţia se plăteşte prin foaie de vărsământ la una din caseriile instituţiei. Pentru mai multe detalii puteţi suna la numărul de telefon: 0232/465969, interior 114. Amintim cititorilor că în urma schimbării numelui firmei, SC Engineering and General Constructing (ENGEKO) SA a rămas în administraţia SC Globocon SRL, reprezentantă de Cristian Ghibu. Acesta a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor în ianuarie 2013, la propunerea lui Relu Fenechiu.

Grupul Fene, cu sediul în Iaşi, a fost înfiinţat în 1991 şi cuprinde firmele Fene Grup (construcţii), Tehnorom (IT&C, sisteme de securitate, instalaţii electrice, producţie de tâmplărie de lemn), La Rocca SRL (comercializare de materiale de construcţii, dotări sanitare şi hoteliere) şi Integra Business Consulting (proiectare în construcţii şi consultanţă). Potrivit unor declaraţii date către Mediafax de Ghibu anul trecut, rulajul cumulat al celor patru firme s-a plasat la aproximativ 10 milioane euro în 2016. 

 

 

Comentarii