Noi proiecte de blocuri: rond Păcurari şi rond vechi CUG

miercuri, 05 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 Noi proiecte de blocuri: rond Păcurari şi rond vechi CUG

Două noi proiecte imobiliare au fost propuse spre consultare publică pe site-ul municipalităţii. Unul dintre amplasamente se află în capăt Păcurari, iar celălalt la Rond Vechi CUG. Primul proiect va fi implementat după rond Păcurari, în extinderea clădirii existente unde se comercializează în special covoare („Basarabia”). 

Iniţiatorul (firma Sapsan Cons SRL) propune un centru cu funcţiuni mixte (locuinţe, birouri, servicii, comerţ, alimentaţie publică, showroom şi spaţii producţie) în două corpuri noi, unul cu 3 etaje, iar celălalt cu 7 etaje. Compania are în proprietate o suprafaţă de peste 4.900 mp şi a solicitat Primăriei concesionarea a încă 1.100 mp pentru amenajarea unei căi de acces. În planşa de reglementări urbanistice apare o stradă nouă, cu două benzi, pe lângă service-ul auto existent, arteră de circulaţie care să fie legată la nord cu Fundac Păcureţ şi, respectiv, tot printr-o stradă nouă (de data aceasta pe terenul concesionat) cu str. Rediu.

Aceste legături rutiere noi sunt importante întrucât le va permite celor care îşi vor desfăşura activitatea în noile clădiri să ajungă mai repede pe sensul de mers spre centrul oraşului, de pe str. Rediu putând intra în rondul Păcurari. Amplasamentul are deschidere la şos. Păcurari, dar toate ieşirile (inclusiv de pe str. Movila Păcureţ) sunt prevăzute cu obligatoriu la dreapta (spre rondul ERA). De noua variantă s-ar putea „lega”, pe viitor, şi alţi investitori din zonă, în apropierea proiectului Sapsan Cons fiind alte cel puţin alte patru proiecte imobiliare, iar Primăria la niciunul dintre acestea nu a permis accesul pe şos. Păcurari decât prin viraj la dreapta, spre rond ERA. Odată amenajată noua variantă pe lângă proprietatea Sapsan spre str. Rediu, ceilalţi investitori s-ar putea cupla la ea prin str. Movila Păcureţ şi, mai departe, prin Fundac Păcureţ.

Rond vechi: încă un bloc cu 11 etaje

Celălalt proiect urbanistic lansat în dezbatere aparţine unor persoane fizice. Amplasamentul se află lângă o brutărie existentă în Rond Vechi CUG, peste drum de blocul aflat în construcţie. Iniţiatorii proiectului au la dispoziţie peste 2.500 mp şi propun construirea a două imobile: unul cu 11 etaje (spre şos. Nicolina) şi celălalt cu 4 etaje (spre aleea Tudor Neculai).

Din planşa de reglementări urbanistice rezultă că traficul se va descărca pe aleea Tudor Neculai, fără a exista acces rutier direct la şos. Nicolina. În imediata vecinătate a acestui proiect se află un teren (liber de construcţii) ai cărui proprietari au depus la Primărie un plan urbanistic zonal pentru construirea a două blocuri, fiecare cu câte 11 etaje şi cu acces rutier prin aleea Tudor Neculai. Cele două proiecte imobiliare detaliate mai sus vor putea fi implementate după ce iniţiatorii vor primi undă verde de la Consiliul Local (CL) şi, ulterior, vor fi emise autorizaţiile de construire. 

 

 

Comentarii