O achiziție imobiliară controversată, propusă de Tudorel Toader, respinsă de Senatul UAIC Iaşi

marți, 22 august 2023, 10:25
1 MIN
 O achiziție imobiliară controversată, propusă de Tudorel Toader, respinsă de Senatul UAIC Iaşi

Rectorul Universității „Al. I. Cuza” (UAIC), Tudorel Toader, a propus Senatului, printr-o decizie care a surprins pe toată lumea, achiziționarea unei clădiri a Universității Apollonia. Imobilul, situat pe Păcurari, vizavi de Biblioteca Centrală Universitară, ar fi fost propus spre cumpărare pentru 3,6 milioane de euro, relatează ReporterIS.

Afacerea a picat după ce jumătate dintre membrii Senatului s-au abținut sau au votat împotriva alocării sumei. Profesori din cadrul Senatului spun că rectorul Tudorel Toader a pornit campania electorală cu banii UAIC, urmând să împartă spațiile din clădirea vizată profesorilor care să-l susțină.

„Nu știu nici acum de ce a încercat domnul Toader să introducă această achiziție pe ordinea de zi a Senatului. Era din start o eroare, o achiziție de o sumă atât de mare se face prin proceduri de achziție transparente, nu în felul acesta, De fapt, nici nu ni s-a propus dechis în documente achiziționarea clădirii, ci doar deblocarea sumei necesare pentru achiziționare”, explică profesorul Gabriel Mursa de la FEEA, membru al Senatului. Prof. Gabriel Mursa spune că urgența e renovarea Corpului A, vechea universitate, nu achizițiile noi.

Comentarii