O mică observaţiune despre marea mărturisire duhovnicească a Mitropolitului nostru

joi, 04 noiembrie 2021, 02:50
2 MIN
 O mică observaţiune despre marea mărturisire duhovnicească a Mitropolitului nostru

Tare cuprinşi de fiorul evlaviei adevărate întru Hristos am mai fost cuprinşi ieri, iubiţi dreptcredincioşi, după ce am cetit cuvintele alese şi pline de adevărată credinţă duhovnicească ale mitropolitului nostru. 

Cum care anume vorbe de duh? Păi, acelea în care ne povăţuia sau ne probozea, după caz, pentru faptul că adesea mulţi dintre noi avem nevoie de minuni, de învieri ori de icoane izvorâtoare de mir ca să dobândim adevărata credinţă sau pocăinţă. Adevărat şi înţelept grăit-a mitropolitul, fără doar şi poate, slavă lui! Atâta doară, dacă ne este permisă o micuţă şi nevinovată observaţiune de pe margine, din partea noastră, păcătoşilor şi nevrednicilor, şi să ne fie cu iertare atâta cutezanţă, dar o facem doar cu gândul la cele bune şi întru Domnul, cu iertăciune să ne fie!

Aşadar, oare se cade întru totul ca taman cel ce abia a terminat de organizat cel mai mare pelerinaj din ţară la moaşte, adicătelea la ceva care ar întări credinţa şi pocăinţa altfel decât cetind scriptura, cum cu mare înţelepciune chiar mitropolitul o spune în predica sa, deci taman acest înalt prelat organizator al grandioasei manifestări recente se cade să ne probozească acuma că aşteptăm să izvorască mir de la icoane ca să credem în puterea Domnului?

Iartă-ne aşadar pre noi, păcătoşii, că ne gândim la asemenea treburi nevrednice, dar dacă noi nu o facem, apăi nici conţilierii domniei voastre n-or s-o facă în veci, ştim toţi de ce. Doamne-ajută şi iartă deci pre noi, păcătoşii, dacă am aruncat băţul prea departe tura asta!

Bun venit înapoi în viaţa publică, doamnă dipotat Cozet!

După o frumoasă şi notabilă absenţă din mediul politic virtual ieşean (căci în cel real nici atâta), iată că putem consemna prima ieşire publică a deputatului ieşean USR Cozet Chichirău!

Să fie oare vorba despre revenirea în capul mesei, la bucate? Sau doar, aşa cum poate nu aţi crede, patriotism şi atât?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii