O mie de oameni în stradă: Filosoful Mihai Şora s-a alăturat protestului din Iaşi

luni, 11 decembrie 2017, 02:49
2 MIN

Ieşenii au început să se adune în jurul orei 18.00 în Piaţa Unirii. Protestul s-a desfăşurat sub sloganul „Ei cu hoţii, noi cu toţii!“ şi a avut loc simultan în mai multe oraşe din ţară, precum şi în diaspora.

 „PSD-ALDE, dacă nu veţi opri persecutarea protestatarilor şi legile făcute doar pentru voi, românii din întreaga lume vă vor cere socoteală“, a fost mesajul afişat de un manifestant pe o pancartă. Mai mulţi protestatari au venit în Piaţa Unirii cu pancarte albe, pe care nu era scris niciun mesaj. „Acestea sunt realizările guvernării PSD-ALDE“, au explicat ei. Alţii au venit cu portrete ale Regelui Mihai I şi au criticat prestaţia din ultimele zile ale mi­nis­trului Olguţa Vasilescu. „Olguţa PRM-ista a ajuns monarhistă!“, era unul dintre mesa­jele de pe o pancartă. În jurul orei 19.30, manifestanţii au plecat într-un marş pe bd. Ştefan cel Mare, iar, la punctul maxim, respectiv în faţa sediului PSD, coloana era formată din circa 1.000 de oameni. „PSD, ciuma roşie!“, „Hoţii, hoţii“ „Păcat, păcat, de sângele vărsat!“, „PSD, nu uita, ţara nu e moşia ta!“, „Legi pentru toţi, nu pentru hoţi“, „Demisia!“, „Parlament penal, marş la tribunal“ şi „Ruşine, ruşine să vă fie!“, au fost principalele lozinci strigate de protestatari.

Faţă de protestele precedente, marşul a continuat doar până în faţa Prefecturii, moment în care grupuri de oameni au început să părăsească manifestaţia. Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.00, în Piaţa Unirii.

Comentarii