O nouă şansă pentru medicinişti: sesiune extraordinară a examenului de rezidenţiat pe 14 mai. Iaşul are 62 de locuri

sâmbătă, 21 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 O nouă şansă pentru medicinişti: sesiune extraordinară a examenului de rezidenţiat pe 14 mai. Iaşul are 62 de locuri

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat că Ministerul Sănătăţii a decis organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidenţiat care va avea loc pe 14 mai, anul acesta. De regulă, concursul de rezidenţiat are loc în luna noiembrie a fiecărui an, fiind urmat de repartiţia pe locuri şi posturi.

Însă cum la concursul din 2022 au fost foarte multe locuri neocupate, ministerul, la solicitarea candidaţilor la rezidenţiat, a decis organizarea acestei sesiuni speciale pentru a ocupa cât mai multe dintre cele 628 de locuri şi posturi rămase libere.

Concursul va fi organizat în mod similiar cu cel din luna noiembrie şi va avea o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări. DSP Iaşi a anunţat că această sesiune se va desfăşura împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

„Multe din locurile rămase neocupate în sesiunea din toamna anului 2022 au fost în specialităţi deficitare, precum medicina de urgenţă, medicina de familie, chirurgie generală, neonatologie. Continuarea pregătirii pentru tinerii medici este esenţială şi, aşa cum am declarat încă de la finalul anului trecut, am luat măsurile necesare pentru a oferi această nouă posibilitate absolvenţilor de medicină care nu au ocupat un loc în sesiunea precedentă a concursului de rezidenţiat. Trebuie să ne asigurăm că tinerii medici au un loc de muncă şi, totodată, sprijin în ocuparea tuturor locurilor disponibile, inclusiv în specialităţile deficitare”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Din cele 628 de locuri şi posturi scoase la concurs, doar 62 sunt din Iaşi, rămase neocupate din toamnă. Cele mai multe sunt la medicină de urgenţă, 14, fiind 93 în total libere pe toată ţara, în timp ce la chirurgie generală Iaşul are 12, cu 99 libere la nivel naţional. La neonatologie şi chirurgie cardiovasculară sunt câte cinci locuri, iar la geriatrie şi gerontologie sunt nouă. 

Comentarii