O nouă umilinţă a elevilor lui Stoican

luni, 27 august 2018, 01:43
5 MIN
 O nouă umilinţă a elevilor lui Stoican

 

Dunărea Călăraşi – Politehnica Iaşi 2-0 (0-0), în etapa a VI-a a Ligii I de fotbal.  Iaşul a jucat foarte slab,  Cioinac a fost eliminat în minutul 45. Mutarea lui Dan Alexa de la pauză, introducerea lui V. Alexandru, a fost decisivă. Poli, care nu a marcat în cele patru deplasări din acest sezon şi a încasat nouă goluri în ultimele trei meciuri din afara Iaşului, a rămas pe loc retrogradant

 

Dunărea: Straton – Gligorov, Balaur (’46 – Alexandru), Dobrosavlevici, Ispas – Simion, Puşcaş – Kanda, Pană, Keyta (’58 – Mezu) – Mediop (’76 Cucu). Antrenor: Dan Alexa.

Poli: Rusu – Rus, Mihalache (’72 – Zaharia), Frăsinescu, Sin – Cioinac, Chelaru (’71 â  Mimoun) – Gallego, Flores, Pîrvulescu (’62 – Petre) – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Ispas (‘4), Pană (’51), Mezu (’64), Dobrosavlevici (’89) – Frsăinescu (‘7), Cioinac (’21, ’45).

Eliminat: Cioinac (’45).

Arbitri: Iulian Călin; Mircea Grigoroiu, Mihai Bogdan.

 

1-0, min. 56: V. Alexandru, cu un şut din lateral stânga, la colţul lung;

2-0, min. 79: V. Alexandru, plecat dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, pasează din dreapta în faţa porţii, Kanda îi ia faţa lui Zaharia şi înscrie de la 6 metri.

 

 

Rezultatul a fost firesc după cum a decurs meciul de sâmbătă, în care Politehnica a fost, iarăşi, de nerecunoscut. Jucătorii lui Stoican nu au vrut încă de la început să-şi contrazică antrenorul, care afirmase înainte de meci că Dunărea, o echipă nou-promovată, cu mulţi jucători modeşti, are prima şansă. Gazdele au avut aproape în totalitate iniţiativa într-un start de meci urât, care nu avea legătură cu Liga I şi au trimis patru şuturi cadrate între minutele 28 şi 32, unul singur (Mediop – ’32) fiind însă

periculos.

Apoi, Cristea a trezit pentru trei minute atacul Iaşului. Căpitanul oaspeţilor a fost la un pas să-l silească pe Ispas să înscrie în proprie poartă, Straton respingând greu, în minutul 32. Peste un minut, şutul lui Cristea a fost deviat în corner, pe care tot atacantul Politehnicii l-a executat, până la Mihalache, care, aflat liber în careul mic, a trimis cu capul peste poartă.

Iluzia că Poli poate echilibra duelul a fost risipită repede, dunărenii revenind la cârmă. Lăsat singur cu Rusu după ce Mihalache a respins greşit cu capul, Mediop (’36) a tras slab, iar încercarea lui Keita (’40), a trecut puţin pe lângă poartă, astfel că la pauză s-a intrat la egalitate. Pe tabelă, nu şi pe teren, Cioinac fiind eliminat (’45) după ce a încasat al doilea cartonaş galben.

Odihna a fost gestionată mult mai bine de antrenorul gazdelor, Dan Alexa, care a trecut la sistemul “4-4-2” prin introducerea lui Valentin Alexandru, mutare care, nefiind contracarată de Stoican, s-a dovedit a fi decisivă. Profitând de lipsa de reacţie a antrenorului oaspeţilor şi a trupei sale, Alexandru a zburdat efectiv în repriza a doua, în care a trecut pe lângă gol în minutul 47, a marcat în minutul 56, a fost blocat in extremis de Frăsinescu (’65) şi apoi de Rusu (’74) şi a dat pasa decisivă la golul doi (’79). Nu numai noul intrat a fost aproape de a profita de erorile incredibile făcute în defensiva ieşeană ci şi Mediop, care a trecut de Rusu (’67) însă a scăpat mingea în afara terenului.

În tot acest timp, Poli a avut o singură sclipire individuală, Flores (’69), distribuirea mereu fluctuantă a jucătorilor bulversând total o formaţie care a arătat din plin de ce nu a marcat în cele patru deplasări din acest sezon, de ce a încasat nouă goluri în ultimele trei meciuri din afara Iaşului şi de ce e pe loc retrogradant.

 

Cioinac, colecţionarul de cartonaşe!

 

^ Cioinac a fost eliminat după ce a încasat două cartonaşe galbene. Ieşeanul nu a vrut să comenteze eliminarea, povestind faza din minutul 43: “Ispas şi-a îndepărtat mult mingea, eu am atins-o (n.r. – pe reluări nu se vede acest lucru), ne-am ciocnit, eu m-am ales cu buza spartă şi nasul spart. Când m-am ridicat, am văzut că arbitrul mi-a dat al doilea galben”. Cioinac a primit cinci cartonaşe galbene şi unul roşu în şase meciuri disputate în acest sezon! ^ Stoican a confirmat spusele directorului sportiv al Politehnicii, Tibor Selymes, care afirmase că între cei doi a fost o convenţie pentru a-l aştepta pe Enoh chiar şi până în ultima zi de transferuri. Antrenorul a mai spus că are mari aşteptări de la Bekui şi că relaţia cu şefii clubului este bună: “Important este să înţelegem unde am greşit fiecare. Comunicarea este foarte importantă, chiar dacă sunt idei diferite”. ^ Dintre cei 20 de jucători deplasaţi la Călăraşi, Cobrea, Bosoi, Panţîru şi Mihăescu au fost rezervele neutilizate. ^ “Munca bate talentul” a spus la final Cătălin Straton… ^ În ambele reprize au fost acordate pauze de hidratare. ^ La meci a asistat şi fostul mijlocaş al FCSB, Alex Bourceanu, care va semna cu Dunărea. ^ Pe tricourile gazdelor scrie Consiliul Judeţean şi Primăria Călăraşi…

 

Declaraţiile tehnicienilor

Dan Alexa: “A fost o victorie meritată. Iaşul nu ne-a pus nicio problemă nici când am jucat 11 contra 11. În repriza a doua, pe lângă cele două goluri puteam să mai marcăm încă două. Am fost dinamici, agresivi, nu i-am lăsat să joace. Am făcut două schimbări ofensive, care au dinamizat atacul, apoi una defensivă, la 2-0. Am reuşit ceva istoric cu această primă victorie a Dunării în Liga I, succes care, într-un oraş mic, are un farmec aparte. Vreau să creştem în continuare pentru a putea evita retrogradarea”.

Flavius Stoican: “Jocul s-a rupt atunci când Cioinac a luat al doilea cartonaş galben, prea uşor în opinia mea. Nici 11 contra 11 nu am jucat însă bine, ceea ce este alarmant. Le dau însă circumstanţe, ţinând cont de căldură şi de faptul că am jucat în zece. Nici în zece nu trebuia însă să pierdem. Trebuie să fim mai responsabili când pasăm, am luat uşor golurile. Cine greşeşte mai mult, plăteşte! Azi nu mi-a plăcut ce am văzut, măcar pentru public trebuie să jucăm la Iaşi etapa viitoare”.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii