O poveste cu constructori de top şi prea-fericiţi: întâlnire pe şantierele A7 şi A8

vineri, 05 mai 2023, 01:50
2 MIN
 O poveste cu constructori de top şi prea-fericiţi: întâlnire pe şantierele A7 şi A8

Vă povesteam noi aicea acuma câteva luni, dacă vă mai amintiţi, despre niscai dedesubturi referitoare la contestaţiile în linie făcute de o firmă din Neamţ pe toate cele trei loturi ale A7 Bacău – Paşcani, loturi câştigate de musiu Umbrărescu, alintatul meniştrilor de la partidoi. 

Şi vă mai spuneam noi atuncea că firma cu pricina, Danlin, tocmai îşi pregătise o caravană imensă de camioane noi nouţe în baza de lângă Roman, la balastiera de pe Moldova, caravană gata să intre în pâine la autostradă, treburi cică aranjate de mult, dar, deh, ghinionul…

În fine, noutăţile apărute între timp pe piaţa zvonurilor zic că firma şi-ar fi temperat contestaţiile pentru că ar fi primit oarece promisiuni pentru A8, căci A7 aşa ar fi fost menită din start, pentru Umbrărescu.

Dar, chestie mai faină, voi ştiţi ce vorbesc toţi constructorii din Moldova când vine vorba de firma cu pricina din judeţul Neamţ (care la bază a plecat din Iaşi, în fapt)?

Căci aceasta l-ar avea în spate, printr-o legătură din zona Durăului, taman pe Prea-Bucurosul de la Bucureşti. Ba chiar unii zic că de acolo ar şi veni numele firmei, deşi aicea am avea o rezervă, că şi pe patron tot cu „dan” î1 cheamă. În fine, o fi aşa, o fi invers: asta rămâne de văzut. Aşadar, să-i urmărim parcursul. Mai ales că e vorba de A8…

Băă, vouă chiar nu vă e ruşine la obraz?

Şi, dacă tot veni vorba de autostrăzile Moldovei, haideţi să vă mai spunem una! Dar una, aşa, vorba unui amic militant în asociaţiile de profil: derect de la obraz.

Adicătelea, cum ar veni: băi, ăştia de la partidoi, vouă chiar nu vă crapă acum obrazul de ruşine după condamnarea unui hoţoman ordinar, başca fugar, pe care l-aţi avut în Guvern taman şef peste banii publici ai ţării, ca menistru de Finanţe? Şi care anterior era conţilierul financiar al unei alte panarame ajunse în fruntea ţării, şi care îl băga tot pe acela la înaintare când veneau de la Iaşi băieţii de la asociaţiile pro-A8 ca să negocieze.

Vă daţi seama cum se uita Darius Vâlcu (foto) la ei: ce mai vor şi ăştia, bă? ce vor să fure şi ei? Of, of, vai de capul ei de ţară! Şi când te gândeşti că aştia iar ne cer acuşica votul…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii