O universitate de vară la care se pot înscrie studenţii ieşeni

vineri, 01 iunie 2018, 16:19
1 MIN
 O universitate de vară la care se pot înscrie studenţii ieşeni

Studenţii universităţilor din Iaşi au oportunitatea de a participa la unul dintre cele mai vechi şi mari proiecte ale AEGEE, o asociaţia a studenţilor din Europa, Summer University.

 Anul acesta, proiectul împlineşte 30 de ani de când a debutat prima oară şi presupune ca 20-30 de tineri, care sunt studenţi din diferite ţări, culturi sau domenii de activitate să fie aduşi laolaltă într-un mediu european, comun, lipsit de graniţe. Proiectul durează în total două săptămâni, iar pentru a putea participa este necesar statutul de membru AEGEE, care se obţine prin semnarea unui contract de voluntariat pe şase luni cu asociaţia. AEGEE are sediu şi la Iaşi, liga fiind reprezentantă la nivel local.

La nivel european, este cea mai mare organizaţie studenţească internaţională, dar şi interdisciplinară. A fost fondată în 1985, are peste 10.000 de membri şi mai mult de 160 de comunităţi locale în centrele academice din Europa, Rusia şi Turcia, având sediul central şi conducerea în Bruxelles. Detalii cu privire la înscrierea în proiect pot fi obţinute la adresa de email office@aegee-iasi.ro.

 

 

 

Comentarii