O zi frumoasă pe iarba verde de acasă

luni, 07 mai 2018, 07:00
3 MIN

* După cum am mai zis şi chiar aţi văzut, panarama generală s-a declanşat pe 1 mai şi pe întreg cuprinsul ţării, de la munte la mare şi de la Vama Veche la păduricea din Căcâna, Slatina, unde PSD şi-a adunat simpatizanţii la mici, bere şi dârle. Practic, se poate spune că sezonul distracţiei estivale a fost deschis, motiv pentru care românii deja caută variante cât mai avantajoase de petrecere în sânul naturii. Stăm acum de vorbă cu domnul… Botanicu? Domnul Botanicu, patronul bazei de agrement "Iarba verde de acasă":

– Bună ziua! Cu siguranţă există o legătură între numele dumneavoastră, Botanicu, şi iarba verde de acasă, care tot botanică sugerează, evident.

– Cu siguranţă vă zic că nu există. Eu mă numesc, după buletin, Nicu Bota.

– Aha! Iar iarba verde de acasă de unde-i?

– De la mine de-acasă, eu am adus-o, că aici era asfalt peste tot.

– Aţi amenajat o bază de agrement pe asfalt?

– N-a fost bază, ci piaţă ţărănească. Pustie, că în jur s-au deschis supermagazine, iar ţăranii care veneau cu pătrunjel au plecat în Italia. Cât pătrunjel puteau să vândă?

– Şi aţi pus iarbă verde adusă de acasă peste asfalt, nu?

– Asfaltul era al Primăriei, au venit nişte oameni cu un camion, l-au spart şi l-au luat.

– Ce să facă Primăria cu bucăţile de asfalt spart?

– Domnul primar care era pe atunci le-a promis la oameni că le pune asfalt pe toate aleile şi străduţele, aşa că s-a ţinut de cuvânt. Pe fiecare alee şi străduţă a pus câte o bucată de asfalt. La fel şi cu gazele, a promis că toţi vor avea gaze în fiecare cartier.

– Şi s-a ţinut de cuvânt?

– Da, că de Ziua Naţională, mai demult, a împărţit primăria fasole cu ciolan.

– Văd că pe lângă iarbă aveţi şi o baltă; de unde-i? Aşa a fost piaţa ţărănească?

– Balta e într-o groapă mare. Când au scos asfaltul, meşterii au găsit sub el alt strat de asfalt, din campania electorală precedentă, sub care era altul şi tot aşa. La sfârşit, când au băgat târnăcopul, nu mai era strat de asfalt, ci o conductă mare de apă…

– Deci aveţi groapă făcută de meşteri cu apă din conductă. Vine lumea, se distrează?

– Fiecare se distrează după cum îl taie capul, noi oferim doar baza materială. Avem, pentru amatorii de bălăceală, chiar şi biciclete.

– Vreţi să spuneţi hidrobiciclete, nu?

– N-am avut bani de hidrobiciclete, dar am cumpărat cinci biciclete Tohan, vechi. Unii intră cu ele în apă, mai ales după o anumită consumaţie, şi se trezesc imediat.

– Despre ce consumaţie vorbiţi?

– La noi, atracţia principală rămâne bufetul non-stop. Oamenii vin şi consumă, apoi se întind pe iarba verde de acasă de la mine sau se bagă în apă, să se răcorească…

– Dar văd ceva mai în spate nişte consumatori care deja merg împleticit şi s-au luat la bătaie. Le permiteţi aşa ceva?

– Din bătăile astea, care pornesc de la contradicţii, se naşte progresul, plus că apare aici şi selecţia naturală, aşadar după câteva luni de bătăi vom rămâne doar cu clienţii cei mai buni, mai tari şi mai rezistenţi!

Comentarii