Oana Pâţu, şefa DIICOT, care a girat anchetarea Newsweek şi Libertatea, drept la replică mincinos

joi, 10 iunie 2021, 13:08
2 MIN
 Oana Pâţu, şefa DIICOT, care a girat anchetarea Newsweek şi Libertatea, drept la replică mincinos

Şefa interimară a DIICOT, Oana Daniela Pâţu, a trimis, după publicarea unui articol de către Newsweek România, un drept la replică în care se apără de acuzaţii care nu i-au fost aduse. În acesta, se notează că "Procurorul Edi Ionuţ Oprea (care a chemat la audieri jurnalişti ai Newsweek România şi Libertatea într-un dosar deschis la plângerea primarului Daniel Băluţă de la Sectorul 4 – n.r.) a preferat să îşi ignore şeful direct şi să lucreze direct cu şefa interimară a DIICOT, procurorul Oana Daniela Pâţu. Ba chiar i-ar fi spus acesteia că îi cheamă pe jurnalişti la audieri pentru a face <puţin circ>. Lipsa de probe din dosar nu a împiedicat-o pe Pâţu să-şi aprobe subordonatul, căruia i-a girat demersul de a ancheta jurnalişti."

Nicăieri în articol nu se menţionează că Pâţu ar fi ştiut că procurorul Oprea ar fi fost în conflict de interese sau incompatibilitate din cauza faptului că partenera de viaţă a acestuia, avocata Simona Mihaela Oprea, a reprezentat în ultimii ani cel puţin doi membri ai familiei Goleac, apropiaţi ai primarului Băluţă.

De asemenea, în articolul Newsweek România nu se spune nici că şefa interimară a DIICOT i-ar fi repartizat dosarul penal lui Oprea, ci doar că acesta din urmă "a preferat să îşi ignore şeful direct".

Totuşi, Pâţu scrie, în dreptul la replică, că "În cadrul articolului susmenţionat au fost prezentate o serie de informaţii false, fără a mi se solicita un punct de vedere, referitoare la participarea subsemnatei la acţiuni prin care se încearcă intimidarea unor jurnalişti, insinuându-se cunoaşterea de către mine a presupusei stări de incompatiblitate în care se află procurorul de caz. În realitate, dosarul la care faceţi referire nu a fost repartizat de către mine domnului procuror şef serviciu Edi Ionuţ Oprea, întrucât desemnarea nominală a procurorului care efectuează cercetările s-a făcut la nivelul secţiei în care acesta îşi desfăşoară activitatea şi nu de către conducerea DIICOT."

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii