Obama face portretul liderilor: Putin se comportă ca șeful unui cartel din Chicago

marți, 17 noiembrie 2020, 12:52
1 MIN
 Obama face portretul liderilor: Putin se comportă ca șeful unui cartel din Chicago

Vladimir Putin este un ”dur”, care se comportă ca șeful unei găști de cartier din epoca întunecată a orașului Chicago, dar este complet șters ca aspect fizic. Nicolas Sarkozy își umflă pieptul ca un cocoș, în timp ce David Cameron emană încredere în sine, de parcă viața nu l-ar fi pus niciodată la încercare. Cel puțin așa sunt văzuți lideri ai lumii de fostul președinte american Barack Obama în noua sa carte de memorii ”Tărâmul făgăduinței” (The Promised Land) care va fi lansată oficial marți. Obama mai povestește că în 2010 abia auzise despre Donald Trump.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin este un ”dur”, dar, din punct de vedere fizic, este complet șters, povestește fostul lider de la Casa Albă. Mai mult, el îl compară pe Putin cu ”șeful dur al unui cartel din epoca întunecată a orașului Chicago, dintre cei care obișnuiau să controleze întreaga mașinărie politică, doar că are acces la arme nucleare și drept de veto în Consiliul de Securitate al ONU”. “Fizic, nu are nimic remarcabil în el”, povestește Obama.

În schimb, fostul premier britanic David Cameron are un aer ”urban”, degajând încrederea cuiva care nu a fost pus prea mult la încercare de viață (și asta deși Cameron și-a pierdut unul dintre copii – n.red).

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy este descris ca un ”cocoș care își umfla pieptul”.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii