Obiectivul noului preşedinte al Senatului UAIC: să pună lupa pe rector şi prorectori

joi, 20 februarie 2020, 02:58
2 MIN
 Obiectivul noului preşedinte al Senatului UAIC: să pună lupa pe rector şi prorectori

Prof.dr. Ovidiu Gabriel Iancu a fost ales pentru al doilea mandat consecutiv preşedinte al Senatului Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, după votul care a avut loc ieri, miercuri, 19 februarie. Acesta a fost ales aproape în unanimitate, fiind singurul candidat, după ce a obţinut 65 de voturi din 66 posibile, în condiţiile în care un vot a fost anulat.

„Mulţumesc colegilor senatori pentru încrederea acordată, dar şi celor care m-au pus în postura de a reprezenta facultatea mea în Senat. Având în vedere competenţele stabilite prin lege ale preşedintelui Senatului, care sunt să conducă şedinţele de Senat şi să reprezinte Senatul în raport cu rectorul, îmi doresc o conducere cât mai eficientă şi predictibilă a şedinţelor şi să exprim cât mai fidel poziţia colegilor senatori în raport cu rectorul şi conducerea executivă“, a declarat prof.dr. Ovidiu Gabriel Iancu pentru „Ziarul de Iaşi“.

Acesta şi-a stabilit ca obiectiv principal un mai strâns control asupra activităţii rectorului şi a prorectorilor. Prof.dr. Ovidiu Gabriel Iancu a explicat că în regulamentul de funcţionare al Senatului, preşedintele forului coordonează comisiile de specialitate care se formează în Senat, şi care au acelaşi domeniu de activitate precum prorectoratele într-o universitate.

„Din acest punct de vedere îmi doresc ca în noul mandat comisiile de specialitate să îşi exercite mai frecvent funcţia de monitorizare şi control al membrilor conducerii executive“, a mai precizat prof.dr. Ovidiu Gabriel Iancu.

Acesta este cadru didactic al Facultăţii de Geografie şi Geologie de la UAIC, a fost prorector responsabil pentru programele de masterat şi studii doctorale, dar şi decan al facultăţii, fiind titular al disciplinelor Petrologie Metamorfică, Geologie Planetară şi Riscuri Geochimice de Mediu.

Comentarii